Brownies med vit choklad och hallon, utan nötter, finns det?
cornu5 oktober 2007
Jag söker och söker på internet, men finner inte något som verkar riktigt bra och där både hallon och vit chokald är i brownien, inte oppanpå. Då jag aldrig bakat brownies, så har jag ju heller inte haft tid att själv pröva och mixtra, tänkte om någon där ute har ett bra recept?
Jag är då nötallergiker och i alla brownierecept jag finner är det ofta hasselnötter eller annat, jag kan äta mandel, men mandel sätter ofta stark smak och jag vet inte om jag vill ha det. Hoppas ni har några fina recept!:)
mistralwind7 oktober 2007
Personligen skulle jag bara exkludera nöttena och lägga i bitar av vit choklad i smeten. Hallon blir dock bäst om de får ligga färska ovanpå, kanske tillsammans med en klick grädde. Annars bör de nog röras ner försiktigt precis innan smeten ska ner i formen, så de inte blir sönderrörda.
Kan se om jag hittar något bra recept, men jag har för mig att Nigella lagade något liknande i ett program. Har du kollat hennes kokböcker?
cornu7 oktober 2007
Tack för svaret!
Men att bara utesluta en 200 gram nötter kan ju inte bli bra, då missar ju smeten något som ska hålla ihop den eftersom man ofta hackar/maler ner detta. Och istället väga upp det med mjöl kan jag inte tänka mig bli bra. Speciellt om jag ska ha i hallon, då de ger mer vätska, men för min del så blandar jag altid i hallonen i smeten när jag gör muffins o så, men som du säger, försiktigt så att man senare kan känna hallonen. Men jag ska gå in och kolla hos Nigella!
7 oktober 2007
här kan jag ha nåt:
Hallonbrownies
20 bitar
150 g smör
100 g mörk eller vit choklad
3 ägg
3 !/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hallon
Garnering: hallon
Smält smör i en kastrull
Bryt ner choklad och smält under omrörning.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och smörblandning.
Häll smeten i en bakpappersklädd form, 18*22 cm.
Strö över hallonen och grädda i 175 grader, 30 min. Kakan skall vara lite kladdig.
Låt svalna och ställ i kyl för att stelna. Skär i rutor och garnera med hallon.
cornu7 oktober 2007
Tack! Då ska jag bara inhandla och sen pröva! Kommer tillbaks med resultat hoppas jag,D
Jag söker och söker på internet, men finner inte något som verkar riktigt bra och där både hallon och vit chokald är i brownien, inte oppanpå. Då jag aldrig bakat brownies, så har jag ju heller inte haft tid att själv pröva och mixtra, tänkte om någon där ute har ett bra recept?
Jag är då nötallergiker och i alla brownierecept jag finner är det ofta hasselnötter eller annat, jag kan äta mandel, men mandel sätter ofta stark smak och jag vet inte om jag vill ha det. Hoppas ni har några fina recept!:)
Personligen skulle jag bara exkludera nöttena och lägga i bitar av vit choklad i smeten. Hallon blir dock bäst om de får ligga färska ovanpå, kanske tillsammans med en klick grädde. Annars bör de nog röras ner försiktigt precis innan smeten ska ner i formen, så de inte blir sönderrörda.
Kan se om jag hittar något bra recept, men jag har för mig att Nigella lagade något liknande i ett program. Har du kollat hennes kokböcker?
Tack för svaret!
Men att bara utesluta en 200 gram nötter kan ju inte bli bra, då missar ju smeten något som ska hålla ihop den eftersom man ofta hackar/maler ner detta. Och istället väga upp det med mjöl kan jag inte tänka mig bli bra. Speciellt om jag ska ha i hallon, då de ger mer vätska, men för min del så blandar jag altid i hallonen i smeten när jag gör muffins o så, men som du säger, försiktigt så att man senare kan känna hallonen. Men jag ska gå in och kolla hos Nigella!
här kan jag ha nåt:
Hallonbrownies
20 bitar
150 g smör
100 g mörk eller vit choklad
3 ägg
3 !/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hallon
Garnering: hallon
Smält smör i en kastrull
Bryt ner choklad och smält under omrörning.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och smörblandning.
Häll smeten i en bakpappersklädd form, 18*22 cm.
Strö över hallonen och grädda i 175 grader, 30 min. Kakan skall vara lite kladdig.
Låt svalna och ställ i kyl för att stelna. Skär i rutor och garnera med hallon.
Tack! Då ska jag bara inhandla och sen pröva! Kommer tillbaks med resultat hoppas jag,D