Här är det riktigt tråkigt väder idag och jag tror att jag ska baka bullar.
Jag använder mig alltid av samma recept, jäst, smör, mjölk, mjöl, socker och salt.
Men jag har läst att man kan ha i vispad äggvita har jag för mig att det var. Finns säkert 100 olika sätt.
Hur gör ni??
Antingen så gör jag degen, jäser 30 min och bakar ut bullar, jäser 40 min och sedan in i ugnen. Eller så gör jag degen och bakar bullarna och jäser sedan i två timmar.
Vore kul att veta hur ni andra gör?
anluk11 juli 2008
Gör efter mjölpaketet (så tråkig är jag). Däremot har jag ett tips att använda creme fraiche + vaniljsocker i fyllningen istället för smör, socker och kanel.
ikah11 juli 2008
Jag gör alltid Mammas goda bullar som finns bland mina recept.
Blandar smör och mjöl, rör ihop jäst, mjölk, salt, socker och ägg och blandar ner de i smör och mjölblandningen. Kavlar ut och brer på smör, florsocker och kardemumma. Rullar ihop och skär skivor som sen får jäsa ca 2 timmar.:)
Det där låter nästan precis som mitt recept, fast med ägg. Ska pröva o ha i ett ägg idag tror jag!
Maripoosa14 juli 2008
Intressant med alla olika metoder! Jag är inne i en period då jag provar olika bullrecept och jag har provat att byta en del av mjölken mot grädde (föredrar självklart standardmjölk...) och att tillsätta honung i degen.
Vad har ägg för funktion i degen?
Här är det riktigt tråkigt väder idag och jag tror att jag ska baka bullar.
Jag använder mig alltid av samma recept, jäst, smör, mjölk, mjöl, socker och salt.
Men jag har läst att man kan ha i vispad äggvita har jag för mig att det var. Finns säkert 100 olika sätt.
Hur gör ni??
Antingen så gör jag degen, jäser 30 min och bakar ut bullar, jäser 40 min och sedan in i ugnen. Eller så gör jag degen och bakar bullarna och jäser sedan i två timmar.
Vore kul att veta hur ni andra gör?
Gör efter mjölpaketet (så tråkig är jag). Däremot har jag ett tips att använda creme fraiche + vaniljsocker i fyllningen istället för smör, socker och kanel.
Jag gör alltid Mammas goda bullar som finns bland mina recept.
Blandar smör och mjöl, rör ihop jäst, mjölk, salt, socker och ägg och blandar ner de i smör och mjölblandningen. Kavlar ut och brer på smör, florsocker och kardemumma. Rullar ihop och skär skivor som sen får jäsa ca 2 timmar.:)
Jag gör alltid kanelbullar efter mitt recept:
Bästa vetebrödet
Det där låter nästan precis som mitt recept, fast med ägg. Ska pröva o ha i ett ägg idag tror jag!
Intressant med alla olika metoder! Jag är inne i en period då jag provar olika bullrecept och jag har provat att byta en del av mjölken mot grädde (föredrar självklart standardmjölk...) och att tillsätta honung i degen.
Vad har ägg för funktion i degen?
Degen blir smidigare och bullarna smular mindre.