Vad gör man när bullarna fastnar i pappersformarna?
Ska man öka mjölmängden?{dont-know}
ingela7117 april 2010
Kanske häller man pyttelite matolja i formarna eller köper andra formar.Har aldrig varit med om att bullarna fastnar i formarna!
lillgluffs17 april 2010
Eller använd inget papper alls, så gör jag. Spar både miljö, pengar och kladd (Y)
safir7417 april 2010
Hmm jag läste i Allers veckotidning ett tips från en läsare: man ska lägga bakplåtspapper på plåten. Antar att man alltså ska ställa bullformarna ovanpå bakplåtspappret{question}..så tolkar jag det iaf..så testa och berätta sedan om det funkade:)
lena417 april 2010
Har också råkat ut för det nån gång.
Vet inte varför?
Kanske köpt bullformar på nåt billigt ställe.
Inget kul i alla fall.
Fiona17 april 2010
Skrivet av safir74 den 17 apr 2010
Hmm jag läste i Allers veckotidning ett tips från en läsare: man ska lägga bakplåtspapper på plåten. Antar att man alltså ska ställa bullformarna ovanpå bakplåtspappret{question}..så tolkar jag det iaf..så testa och berätta sedan om det funkade:)
På bagerierna bakar man bullarna direkt på bakplåtspapper istället för i formar.
Formarna behövs inte egentligen utan är bara till för att skydda plåten och hindra att bullen fastnar - något bakplåtspapper gör precis lika bra på egen hand.
Så mitt tips vad gäller bullpapper är enkelt: Skippa det helt!
frucaos18 april 2010
Kan personligen se vitsen med bullpapper när man gör lite kletigare finbullar - med fyllning som gärna rymmer under bakningen. Men när det gäller vardagsbullar (som jag tycker är godare) så håller jag med - strunta i formarna!
robzon18 april 2010
jag har även haft det problemet med att
formen sitter fast i bullen ..detta pga av jag var för frikostig med
sockret och smöret det blev karamell i botten ...:) nu för tiden bakar jag sällan
med formar ,bara då min farmor vill ha .. :)
umen18 april 2010
Tack för alla svar. Degen i detta receptet ska vara kletig. Man bara klickar ner den i formarnma med en sked. Sedan fyllning i mitten....se "Ullas Bråttonbullar". De är supergoda, men lossnar inte från formarna.
Vad gör man när bullarna fastnar i pappersformarna?
Ska man öka mjölmängden?{dont-know}
Kanske häller man pyttelite matolja i formarna eller köper andra formar.Har aldrig varit med om att bullarna fastnar i formarna!
Eller använd inget papper alls, så gör jag. Spar både miljö, pengar och kladd (Y)
Hmm jag läste i Allers veckotidning ett tips från en läsare: man ska lägga bakplåtspapper på plåten. Antar att man alltså ska ställa bullformarna ovanpå bakplåtspappret{question}..så tolkar jag det iaf..så testa och berätta sedan om det funkade:)
Har också råkat ut för det nån gång.
Vet inte varför?
Kanske köpt bullformar på nåt billigt ställe.
Inget kul i alla fall.
Hmm jag läste i Allers veckotidning ett tips från en läsare: man ska lägga bakplåtspapper på plåten. Antar att man alltså ska ställa bullformarna ovanpå bakplåtspappret{question}..så tolkar jag det iaf..så testa och berätta sedan om det funkade:)
På bagerierna bakar man bullarna direkt på bakplåtspapper istället för i formar.
Formarna behövs inte egentligen utan är bara till för att skydda plåten och hindra att bullen fastnar - något bakplåtspapper gör precis lika bra på egen hand.
Så mitt tips vad gäller bullpapper är enkelt: Skippa det helt!
Kan personligen se vitsen med bullpapper när man gör lite kletigare finbullar - med fyllning som gärna rymmer under bakningen. Men när det gäller vardagsbullar (som jag tycker är godare) så håller jag med - strunta i formarna!
jag har även haft det problemet med att
formen sitter fast i bullen ..detta pga av jag var för frikostig med
sockret och smöret det blev karamell i botten ...:) nu för tiden bakar jag sällan
med formar ,bara då min farmor vill ha .. :)
Tack för alla svar. Degen i detta receptet ska vara kletig. Man bara klickar ner den i formarnma med en sked. Sedan fyllning i mitten....se "Ullas Bråttonbullar". De är supergoda, men lossnar inte från formarna.