Min syster ska baka en typ kladdkaka som är mjölk och glutenfri. Hennes barnbarn är allergisk mot ägg och nu undrar hon om hon kan byta ut äggen mot bakpulver?! Och isf hur mycket bakpulver behöver man motsvarade två ägg???
Bumbis8 oktober 2010
Hur det funkar med kladdkaka vet jag inte men annars har jag läst att man byter ut 1 ägg mot 1 tsk bakpulver när man gör pannkakor iallafall.
FruAst8 oktober 2010
Hej
Jag håller på att lära mig om äggallergi. Har skaffat en produkt som heter NoEgg, som är en ersättningsprodukt för ägg. Har inte använt än men läser väl på hur man ska göra. Har bakat chokladmuffins med 1tsk bakpulver extra istf ägg. Bra resultat. MEN man måste också ersätta vätskan som ägget ger med t.ex. mjölk eller fett. Jag tog lite av varje ca½ dl i muffinsen och det funkade.
Hittade en bra hemsida www.allergimat.com där fins det bra tips.
Lycka till!
UllaC8 oktober 2010
Puffar!!!
Mistys8 oktober 2010
Vi kör också noegg till vissa i familjen pga att dom är veganer. Det är gjort på bla potatismjöl. Tanken är väl att det ska binda. Hur det funkar med bakpulver istället vet jag inte, hade inte ens kommit på tanken om jag ska vara ärlig. Men noegg funkar fint!
penntrollet8 oktober 2010
penntrollet8 oktober 2010
Teskedsgumman768 oktober 2010
Hej! Min son är både ägg och mjölkallergiker. Mitt tips är att gå in på mjölkfri.com. där finns det bra recept som både är ägg och mjölkfria. Har gjort en kladdkaka därifrån. Helt ok, lite kompakt och torrare med min son (3år) uppskattade den {eat}
soccermum8 oktober 2010
rekommenderar också NoEgg :-)
UllaC9 oktober 2010
puffar
Countrygirl9 oktober 2010
Hittade följande recept på Tasteline när jag sökte på äggfri
Smält smöret i en stor kastrull. Rör sedan ner sirapen.
Blanda vidare i socker, mjöl och kakao i kastrullen och rör om.
Blanda slutligen i vätskan.
Låt småkoka några minuter under omrörning.
Häll i form, ca 26 cm i dm.
Grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Temp: 175 grader
Lycka till! {cowboy}
knyppeltanten11 oktober 2010
Jag har för mig att man kan ta 1 msk fiberhusk istället för 1 ägg. Sök på det och kolla.
knyppeltanten11 oktober 2010
Skrivet av knyppeltanten den 11 okt 2010
Jag har för mig att man kan ta 1 msk fiberhusk istället för 1 ägg. Sök på det och kolla.
Jo här står det
http://www.lindroos.net/produkter/glutenfritt/fiberhusk
Min syster ska baka en typ kladdkaka som är mjölk och glutenfri. Hennes barnbarn är allergisk mot ägg och nu undrar hon om hon kan byta ut äggen mot bakpulver?! Och isf hur mycket bakpulver behöver man motsvarade två ägg???
Hur det funkar med kladdkaka vet jag inte men annars har jag läst att man byter ut 1 ägg mot 1 tsk bakpulver när man gör pannkakor iallafall.
Hej
Jag håller på att lära mig om äggallergi. Har skaffat en produkt som heter NoEgg, som är en ersättningsprodukt för ägg. Har inte använt än men läser väl på hur man ska göra. Har bakat chokladmuffins med 1tsk bakpulver extra istf ägg. Bra resultat. MEN man måste också ersätta vätskan som ägget ger med t.ex. mjölk eller fett. Jag tog lite av varje ca½ dl i muffinsen och det funkade.
Hittade en bra hemsida www.allergimat.com där fins det bra tips.
Lycka till!
Puffar!!!
Vi kör också noegg till vissa i familjen pga att dom är veganer. Det är gjort på bla potatismjöl. Tanken är väl att det ska binda. Hur det funkar med bakpulver istället vet jag inte, hade inte ens kommit på tanken om jag ska vara ärlig. Men noegg funkar fint!
Hej! Min son är både ägg och mjölkallergiker. Mitt tips är att gå in på mjölkfri.com. där finns det bra recept som både är ägg och mjölkfria. Har gjort en kladdkaka därifrån. Helt ok, lite kompakt och torrare med min son (3år) uppskattade den {eat}
rekommenderar också NoEgg :-)
puffar
Hittade följande recept på Tasteline när jag sökte på äggfri
Tillagning
150 g margarin
2 msk ljus sirap
3,5 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1,25 dl vatten, mjölk eller grädde
Smält smöret i en stor kastrull. Rör sedan ner sirapen.
Blanda vidare i socker, mjöl och kakao i kastrullen och rör om.
Blanda slutligen i vätskan.
Låt småkoka några minuter under omrörning.
Häll i form, ca 26 cm i dm.
Grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Temp: 175 grader
Lycka till! {cowboy}
Jag har för mig att man kan ta 1 msk fiberhusk istället för 1 ägg. Sök på det och kolla.
Jag har för mig att man kan ta 1 msk fiberhusk istället för 1 ägg. Sök på det och kolla.
Jo här står det
http://www.lindroos.net/produkter/glutenfritt/fiberhusk