Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chourrus?

  • 13 september 2000

    Det finns ett spanskt godis som heter Chourrous tror jag, hur gör man det? Åt det en gång i SPanien och det var jätte-gott.CA

  • 14 september 2000

    Här kommer ditt recept!2 ½ dl vatten125 g smör, i tärningar1 krm salt1 msk socker2 dl vetemjöl4 äggflorsocker att strö överHetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i c:a 30 sek. tills det bildas en deg som släpper botten lätt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbat. Värm oljan till 180°C. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker. Servera med glass. Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.