Det finns ett spanskt godis som heter Chourrous tror jag, hur gör man det? Åt det en gång i SPanien och det var jätte-gott.CA
14 september 2000
Här kommer ditt recept!2 ½ dl vatten125 g smör, i tärningar1 krm salt1 msk socker2 dl vetemjöl4 äggflorsocker att strö överHetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i c:a 30 sek. tills det bildas en deg som släpper botten lätt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbat. Värm oljan till 180°C. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker. Servera med glass. Lycka till!
Det finns ett spanskt godis som heter Chourrous tror jag, hur gör man det? Åt det en gång i SPanien och det var jätte-gott.CA
Här kommer ditt recept!2 ½ dl vatten125 g smör, i tärningar1 krm salt1 msk socker2 dl vetemjöl4 äggflorsocker att strö överHetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i c:a 30 sek. tills det bildas en deg som släpper botten lätt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbat. Värm oljan till 180°C. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker. Servera med glass. Lycka till!