Tänkte passa på att efterlysa receptet på en tårta som min mamma brukade baka, men nu har receptet försvunnit.. Det är den absolut godaste choklad/kladdkaka jag vet!
Det är en chokladkaka med nötter i (tror jag) och sen vet jag att man kokade vatten, kakao (mm) och hälde över kakan innan den skulle in i ugnen...
Någon som känner igen detta, vore så tacksam för svar!
Tack på förhand och hoppas alla har en härlig onsdag! (L)
blanda de torra ingredienserna (sikta gärna vetemjölet och kakaon så att det inte klumpar), häll över mjölk och margarin och rör om. häll smeten i en rund form (normal strl, kanske 20-25 cm i diameter). formen ska vara smörad men inte bröad.
blanda ihop dessa ingredienser och strö dem sedan i ett jämnt lager över smeten:
2 msk kakao
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
koka upp 2 dl vatten och häll det försiktigt över ströet. grädda sedan kakan i 42-45 minuter beroende på hur effektiv din ugn är, detta kan bara du själv avgöra. det är svårt att känna om kakan är färdig. såhär kommer det att fungera: när du tar ut kakan kanske du känner att den är lös i botten. oroa dig inte! det ska vara så. ta en ganska stor serveringstallrik och lägg ovanpå kakan, vänd sedan på kakan. gör det fort och gör det nästan direkt efter du tagit ut den ur ugnen! smeten som ligger i botten av formen kommer att rinna ut över kakan och skapa ett kladdigt lager ovanpå. det gör ingenting om det rinner över kanten på serveringsfatet, shit happens liksom.
servera med glass eller vispgrädde. mums!
Ellii11 februari 2009
Tack så jätte mycket! Här ska det bakas i helgen! Mums!!
Gnurf11 februari 2009
Men Gud vad bra det är med Recept alltså!! Löser massor med problem i ett litet nafs....det där får man nästan börja fundera på....:D
Tänkte passa på att efterlysa receptet på en tårta som min mamma brukade baka, men nu har receptet försvunnit.. Det är den absolut godaste choklad/kladdkaka jag vet!
Det är en chokladkaka med nötter i (tror jag) och sen vet jag att man kokade vatten, kakao (mm) och hälde över kakan innan den skulle in i ugnen...
Någon som känner igen detta, vore så tacksam för svar!
Tack på förhand och hoppas alla har en härlig onsdag! (L)
Elin
Kan detta vara receptet du eftersöker?
Cirkuskaka
2 dl vetmjöl
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
2 msk smält margarin eller smör
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över mjölk och fett och rör om. Häll smeten i en rund, smord kakform (löstagbar kant är ett plus).
Blanda ihop dessa ingredienser och strö dem sedan i ett jämnt lager över smeten:
2 msk kakao
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
Koka upp 2 dl vatten och häll det försiktigt över ströet. grädda sedan kakan i 42-45 minuter. Den ska kännas lite lös i botten när den är klar.
Hittade den här på nätet. Jag har haft den också men hittade inte den nu, bland alla mina sparade tidnings-urklipp.
Mvh./ Pirkko
Cirkustårta:
börja med att sätta ugnen på 175 grader.
ingredienser:
2 dl vetmjöl
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
2 msk smält margarin (flytande margarin går också alldeles utmärkt)
blanda de torra ingredienserna (sikta gärna vetemjölet och kakaon så att det inte klumpar), häll över mjölk och margarin och rör om. häll smeten i en rund form (normal strl, kanske 20-25 cm i diameter). formen ska vara smörad men inte bröad.
blanda ihop dessa ingredienser och strö dem sedan i ett jämnt lager över smeten:
2 msk kakao
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
koka upp 2 dl vatten och häll det försiktigt över ströet. grädda sedan kakan i 42-45 minuter beroende på hur effektiv din ugn är, detta kan bara du själv avgöra. det är svårt att känna om kakan är färdig. såhär kommer det att fungera: när du tar ut kakan kanske du känner att den är lös i botten. oroa dig inte! det ska vara så. ta en ganska stor serveringstallrik och lägg ovanpå kakan, vänd sedan på kakan. gör det fort och gör det nästan direkt efter du tagit ut den ur ugnen! smeten som ligger i botten av formen kommer att rinna ut över kakan och skapa ett kladdigt lager ovanpå. det gör ingenting om det rinner över kanten på serveringsfatet, shit happens liksom.
servera med glass eller vispgrädde. mums!
Tack så jätte mycket! Här ska det bakas i helgen! Mums!!
Men Gud vad bra det är med Recept alltså!! Löser massor med problem i ett litet nafs....det där får man nästan börja fundera på....:D