Hejsan, jag älskar att baka och framförallt frysa in
så jag har i mitt skafferi.
Men är det någon som vet eller brukar frysa in sina cupcakes?
Kan man isåfall göra det med frostingen för det är det jag vill kunna göra. Hur gör man isåfall? Hade varit så enkelt att kunna ta fram dem helt färdiga.
Hade varit tacksam för svar!
Tack på förhand ?
Amika4 januari 2013
Det är nog svårt att frysa in med frostingen. För hur du än gör så kommer den antingen smälta av att du värmer dem eller så blir den vattnig om de får tina i rumstemp.
Jag skulle göra klart muffinsen och frysa in dem och sedan göra frostingen när man tinar dem.
anax5 januari 2013
Hej!
Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.
Carina965 januari 2013
Skrivet av anax den 5 jan 2013
Hej!
Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.
Men hur frös ni in dem för att frostingen inte skulle bli förstörd?
Kram
moln6 januari 2013
Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.
Carina9610 januari 2013
Skrivet av moln den 6 jan 2013
Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.
Tack för svaret , det var ett jätte bra tips. Får se om det funkar ;-)
Parsparresater11 januari 2013
När jag gjorde cupcakes frostade jag de först, lät dem torka och sen la jag dem i plastpåsar i frysen. Frostingen förstördes inte ett dugg...
petra9714 januari 2013
Jag har under en tid jobbat på Wayne´s Coffee och där fryser de in cupcakesen. Vet inte om det är speciella cupcakes som de har men dem frös bara in muffinsarna med frostingen på och förvarade dem i en plastpåse!(Y)
charlotte_murad28 januari 2013
du kan frysa in men inte för länge! då tappar dem smaken eftersom det är mycket socker i :) pS: frys dem gärna i en plastpåse.
Hejsan, jag älskar att baka och framförallt frysa in
så jag har i mitt skafferi.
Men är det någon som vet eller brukar frysa in sina cupcakes?
Kan man isåfall göra det med frostingen för det är det jag vill kunna göra. Hur gör man isåfall? Hade varit så enkelt att kunna ta fram dem helt färdiga.
Hade varit tacksam för svar!
Tack på förhand ?
Det är nog svårt att frysa in med frostingen. För hur du än gör så kommer den antingen smälta av att du värmer dem eller så blir den vattnig om de får tina i rumstemp.
Jag skulle göra klart muffinsen och frysa in dem och sedan göra frostingen när man tinar dem.
Hej!
Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.
Hej!
Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.
Men hur frös ni in dem för att frostingen inte skulle bli förstörd?
Kram
Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.
Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.
Tack för svaret , det var ett jätte bra tips. Får se om det funkar ;-)
När jag gjorde cupcakes frostade jag de först, lät dem torka och sen la jag dem i plastpåsar i frysen. Frostingen förstördes inte ett dugg...
Jag har under en tid jobbat på Wayne´s Coffee och där fryser de in cupcakesen. Vet inte om det är speciella cupcakes som de har men dem frös bara in muffinsarna med frostingen på och förvarade dem i en plastpåse!(Y)
du kan frysa in men inte för länge! då tappar dem smaken eftersom det är mycket socker i :) pS: frys dem gärna i en plastpåse.