Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cupcake problem!!!

  • Carina96 4 januari 2013

    Hejsan, jag älskar att baka och framförallt frysa in
    så jag har i mitt skafferi.

    Men är det någon som vet eller brukar frysa in sina cupcakes?
    Kan man isåfall göra det med frostingen för det är det jag vill kunna göra. Hur gör man isåfall? Hade varit så enkelt att kunna ta fram dem helt färdiga.

    Hade varit tacksam för svar!
    Tack på förhand 😊

  • Amika 4 januari 2013

    Det är nog svårt att frysa in med frostingen. För hur du än gör så kommer den antingen smälta av att du värmer dem eller så blir den vattnig om de får tina i rumstemp.
    Jag skulle göra klart muffinsen och frysa in dem och sedan göra frostingen när man tinar dem.

  • anax 5 januari 2013

    Hej!
    Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.

  • Carina96 5 januari 2013

    Skrivet av anax den 5 jan 2013

    Hej!
    Vi frös in jättefina cupcakes som vi fick av våra julgäster. Dessa tog vi upp och tinade en timme innan vi åt dem och det funkade/smakde jättebra. De var även dekorerade med silverkulor och sockerstjärnor.




    Men hur frös ni in dem för att frostingen inte skulle bli förstörd?
    Kram

  • moln 6 januari 2013

    Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
    Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.

  • Carina96 10 januari 2013

    Skrivet av moln den 6 jan 2013

    Jag har fryst in cupcakes med frosting. Jag ställde dem på en briscka i frysen (utan plast eller någonting) så att de fick frysa in, så att frostingen skulle bli ordentligt hård och inte smetas ut. När de väl var frysta lade jag dem i en plastburk, med bakplåtspapper mellan lagren (staplade dem alltså på varandra). Det funkar även att lägga dem i en platpåse eller utan bakplåtspapper mellan lagren i en låda, men då ökar risken lite för att frostingen ska skadas.
    Kan tillägga att jag hade frosting motsvarande ett tjockt lager glasyr – hade spritsat med en tyll som ger "strängar" på ca 0,5–1 cm. Om man har enorma mängder frosting, som vissa har, får man kanske hantera cupcakesen extra försiktigt men principen här bör funka.



    Tack för svaret , det var ett jätte bra tips. Får se om det funkar ;-)

  • Parsparresater 11 januari 2013

    När jag gjorde cupcakes frostade jag de först, lät dem torka och sen la jag dem i plastpåsar i frysen. Frostingen förstördes inte ett dugg...

  • petra97 14 januari 2013

    Jag har under en tid jobbat på Wayne´s Coffee och där fryser de in cupcakesen. Vet inte om det är speciella cupcakes som de har men dem frös bara in muffinsarna med frostingen på och förvarade dem i en plastpåse!(Y)

  • charlotte_murad 28 januari 2013

    du kan frysa in men inte för länge! då tappar dem smaken eftersom det är mycket socker i :) pS: frys dem gärna i en plastpåse.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.