Älskar den här kakan! Har bjudit på den ofta och alla gillar den.
Annars kan du söka på LCHF-desserter eller på sockefritt.
Lycka till!
Tidronio3 april 2012
Testing\'
Tidronio3 april 2012
Test test :-)
Erajscha4 april 2012
Jag är själv diabetiker och jag brukar kolla på LCHF-recepten. Pannacotta finns t.ex. flera bra LCHF-recept på här på matklubben.
Andra tips är Gino - frukt gratinerad med 86%-choklad. Vill man kan man servera vispad grädde smaksatt med några vaniljfrön.
Chokladmousse eller frukt- eller bärmousse brukar jag göra på vispad grädde, mosad frukt eller smält riktigt mörk choklad och lite gelatin (om det är vattniga bär/frukt).
Erajscha4 april 2012
Något jag dock vill avråda alla som tänker bjuda diabetiker på fika/efterrätt från är lättglass med halvtinade bär. Det är surt och inte särskilt smakrikt. Lättglassen är inte så gräddig att den kompenserar...
Diabetiker grupp 1. Om förrätt och varmrätt är inte är för lättsmält så spelar efterrätten inte så stor roll. Minimera gärna socker, mjölk och mjöl. Använd riktig grädde, choklad och frukter med tuggmotstånd.
Hej !
Är det någon som har bra recept på några desserter för diabetiker, skulle behöva lite hjälp :-)
http://www.matklubben.se/matklubben/Nusse/kokbok/?id=427933&recipeid=43502&offset=4
Älskar den här kakan! Har bjudit på den ofta och alla gillar den.
Annars kan du söka på LCHF-desserter eller på sockefritt.
Lycka till!
Testing\'
Test test :-)
Jag är själv diabetiker och jag brukar kolla på LCHF-recepten. Pannacotta finns t.ex. flera bra LCHF-recept på här på matklubben.
Andra tips är Gino - frukt gratinerad med 86%-choklad. Vill man kan man servera vispad grädde smaksatt med några vaniljfrön.
Chokladmousse eller frukt- eller bärmousse brukar jag göra på vispad grädde, mosad frukt eller smält riktigt mörk choklad och lite gelatin (om det är vattniga bär/frukt).
Något jag dock vill avråda alla som tänker bjuda diabetiker på fika/efterrätt från är lättglass med halvtinade bär. Det är surt och inte särskilt smakrikt. Lättglassen är inte så gräddig att den kompenserar...
/en som fått det för många gånger borta
Diabetiker grupp 1. Om förrätt och varmrätt är inte är för lättsmält så spelar efterrätten inte så stor roll. Minimera gärna socker, mjölk och mjöl. Använd riktig grädde, choklad och frukter med tuggmotstånd.