Hej har just köpt en gammal NilsJohans "munkgörare".
Är det någon som har recept för Donuts för en sådan?
Vad jag förstår skall det vara med bakpulver och konsistensen
skall vara som sockerkakssmet.
Mistys10 november 2010
Jag har ett jättegammalt recept på en sorts munkbollar från Västerbotten som man ska klicka ner i olja ock fritera.Fick det av en avliden gammal släkting för länge sedan uppe i Norsjö. Smeten är som tjock sockerkakssmet. Kanske något sådant du letar efter.
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
ev 1-2 dl vetemjöl till om provbollen verkar för lös och flottig.
Vispa ägg och socker. Rör ner resten. Koka upp olja eller kokosfett. Ta smet på en sked och liksom vrid / droppa ner i oljan så det blir en boll.
Hej har just köpt en gammal NilsJohans "munkgörare".
Är det någon som har recept för Donuts för en sådan?
Vad jag förstår skall det vara med bakpulver och konsistensen
skall vara som sockerkakssmet.
Jag har ett jättegammalt recept på en sorts munkbollar från Västerbotten som man ska klicka ner i olja ock fritera.Fick det av en avliden gammal släkting för länge sedan uppe i Norsjö. Smeten är som tjock sockerkakssmet. Kanske något sådant du letar efter.
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
ev 1-2 dl vetemjöl till om provbollen verkar för lös och flottig.
Vispa ägg och socker. Rör ner resten. Koka upp olja eller kokosfett. Ta smet på en sked och liksom vrid / droppa ner i oljan så det blir en boll.