Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlyser ett recept på "finska kammar"

  • heekka 25 januari 2010

    Hej!
    Finns det någon i detta avlånga land som har recept på ett kaffebröd som bakas i Finland.
    (Vansinnigt gott att doppa i kaffet)

    De ser ut som tjocka/knubbiga kammar när de är färdiggräddade.

    En rektangel till att börja med, ca 2 x 10 cm
    sedan snittar man hack i med en "sporre", ca 1 cm tjocka.

    Jag har för mig att det ska vara vetemjöl, fil, smör, socker och bikarbonat (soda på finska).
    Men jag vet inte om det ska vara ägg i också :(
    Mängderna har jag ingen aning om.
    Inte heller gradantalet på ugnen.

    Kan ni hjälpa mig?

  • boz1965 25 januari 2010

    Inget jag känner igen, men jag ska hålla ögonen öppna. :)

    Låter dock som en variant på mördeg.

  • Mistys 25 januari 2010

    Friterar man dom i olja och rullar dom i socker?? Smaksatta med anis??
    Min mormor gjorde kammar som hette Anisbröd på det sätt du beskriver. Hon var från Norrland, tänkte att det kanske kunde vara något liknande. Men dessa friterades som sagt och blev gyllenbruna, åts istället för bulla så det är ingen småkaka. Det receptet har jag.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.