Hej!
Finns det någon i detta avlånga land som har recept på ett kaffebröd som bakas i Finland.
(Vansinnigt gott att doppa i kaffet)
De ser ut som tjocka/knubbiga kammar när de är färdiggräddade.
En rektangel till att börja med, ca 2 x 10 cm
sedan snittar man hack i med en "sporre", ca 1 cm tjocka.
Jag har för mig att det ska vara vetemjöl, fil, smör, socker och bikarbonat (soda på finska).
Men jag vet inte om det ska vara ägg i också :(
Mängderna har jag ingen aning om.
Inte heller gradantalet på ugnen.
Kan ni hjälpa mig?
boz196525 januari 2010
Inget jag känner igen, men jag ska hålla ögonen öppna. :)
Låter dock som en variant på mördeg.
Mistys25 januari 2010
Friterar man dom i olja och rullar dom i socker?? Smaksatta med anis??
Min mormor gjorde kammar som hette Anisbröd på det sätt du beskriver. Hon var från Norrland, tänkte att det kanske kunde vara något liknande. Men dessa friterades som sagt och blev gyllenbruna, åts istället för bulla så det är ingen småkaka. Det receptet har jag.
Hej!
Finns det någon i detta avlånga land som har recept på ett kaffebröd som bakas i Finland.
(Vansinnigt gott att doppa i kaffet)
De ser ut som tjocka/knubbiga kammar när de är färdiggräddade.
En rektangel till att börja med, ca 2 x 10 cm
sedan snittar man hack i med en "sporre", ca 1 cm tjocka.
Jag har för mig att det ska vara vetemjöl, fil, smör, socker och bikarbonat (soda på finska).
Men jag vet inte om det ska vara ägg i också :(
Mängderna har jag ingen aning om.
Inte heller gradantalet på ugnen.
Kan ni hjälpa mig?
Inget jag känner igen, men jag ska hålla ögonen öppna. :)
Låter dock som en variant på mördeg.
Friterar man dom i olja och rullar dom i socker?? Smaksatta med anis??
Min mormor gjorde kammar som hette Anisbröd på det sätt du beskriver. Hon var från Norrland, tänkte att det kanske kunde vara något liknande. Men dessa friterades som sagt och blev gyllenbruna, åts istället för bulla så det är ingen småkaka. Det receptet har jag.