Hej alla!
Tänkte göra flarnkorgar till efterrätten i nyår, men har en kompis som är diabetiker. Kan man ersätta sirapen med något annat?
Saranna27 december 2011
Egentligen behöver du inte oroa dig så otroligt över att något innehåller socker, så länge som personen i fråga kommer ihåg att ta lite extra insulin... :)
boz196527 december 2011
Jag är själv diabetiker (typ 2) och har visserligen inte svårare diabetes än att jag kan kontrollera sjukdomen med min kosthållning, men att "slarva" lite emellanåt brukar inte vara några problem iaf för min del. Det ska bara vara i måttliga mängder och det får inte bli nån vana.
Man brukar känna själv när det är dags att lägga av med sötsakerna.
GustavMaja27 december 2011
Jag tror inte att du måste byta ut sirapen alls. Min son har diabetes och bara han vet om att desserten är väldigt söt så doserar han sitt insulin efter det. Söta saker kräver mer insulin.
Hej alla!
Tänkte göra flarnkorgar till efterrätten i nyår, men har en kompis som är diabetiker. Kan man ersätta sirapen med något annat?
Egentligen behöver du inte oroa dig så otroligt över att något innehåller socker, så länge som personen i fråga kommer ihåg att ta lite extra insulin... :)
Jag är själv diabetiker (typ 2) och har visserligen inte svårare diabetes än att jag kan kontrollera sjukdomen med min kosthållning, men att "slarva" lite emellanåt brukar inte vara några problem iaf för min del. Det ska bara vara i måttliga mängder och det får inte bli nån vana.
Man brukar känna själv när det är dags att lägga av med sötsakerna.
Jag tror inte att du måste byta ut sirapen alls. Min son har diabetes och bara han vet om att desserten är väldigt söt så doserar han sitt insulin efter det. Söta saker kräver mer insulin.