Ska på kräftskiva på lördag och ska stå för efterrätten, tänkte bjuda på fruktsallad för det kan ju vara lagom lätt men ändå en liten festlig touch.
Jag velar mellan lite olika ingredienser.
1:a förslaget:
Jordgubbar, mango, passionsfrukt, limeskal, blåbär, granatäpple och citronmeliss.
Honung och limesaft (och eventuellt färsk riven ingefära) som sås.
2:a förslaget:
Jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär och plommon (urkärnade och tärnade) - dvs svensk sommarfruktsallad.
Går dessa ingredienser att äta tillsammans utan att tungan krullar sig?
Om det funkar, vad ska jag ha till? Gärna en sås jag kan blanda i från början.
Vad har ni i om ni bjuder på fruktsallad?
Cassiopeya16 augusti 2012
Vaniljglass eller vispad grädde brukar vi äta till om det ska vara lite lyxigare. Lemoncurd-grädde är ju gott till blåbär och hallon, kanske passar till fruktsallad med.
mkml16 augusti 2012
Jag brukar ha melon,ananas,jordgubbar,passionsfrukt,kiwi,physalis.
Jag brukar låta alla välja vad de vill ha till så en skål med vispad grädde och en skål med vaniljglass.
( Svärmor brukar hälla i lite sprite eller fruktsoda i salladen det blir riktigt gott )
Kee0716 augusti 2012
Hej!
När min familj gör fruktsallad brukar vi ha:
Apelsin, banan, päron, äpple som bas och sen ha i vad vi känner för. Samt ha i en burk konserverad frukt med spad. Det gör salladen lite sötare och det blir en god sås i.
DoctorWho16 augusti 2012
Skrivet av sussisus den 15 aug 2012
Ska på kräftskiva på lördag och ska stå för efterrätten, tänkte bjuda på fruktsallad för det kan ju vara lagom lätt men ändå en liten festlig touch.
Jag velar mellan lite olika ingredienser.
1:a förslaget:
Jordgubbar, mango, passionsfrukt, limeskal, blåbär, granatäpple och citronmeliss.
Honung och limesaft (och eventuellt färsk riven ingefära) som sås.
2:a förslaget:
Jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär och plommon (urkärnade och tärnade) - dvs svensk sommarfruktsallad.
Går dessa ingredienser att äta tillsammans utan att tungan krullar sig?
Om det funkar, vad ska jag ha till? Gärna en sås jag kan blanda i från början.
Vad har ni i om ni bjuder på fruktsallad?
1:a förslaget låter jättegott. Jag skulle servera den med en vaniljyoghurt vid sidan om.
Memelie16 augusti 2012
Risken är väl att allt blir blå-lila om du blandar i blåbär, som gärna går sönder. Gjorde med björnbär en gång, det var ingen höjdare.
Ska på kräftskiva på lördag och ska stå för efterrätten, tänkte bjuda på fruktsallad för det kan ju vara lagom lätt men ändå en liten festlig touch.
Jag velar mellan lite olika ingredienser.
1:a förslaget:
Jordgubbar, mango, passionsfrukt, limeskal, blåbär, granatäpple och citronmeliss.
Honung och limesaft (och eventuellt färsk riven ingefära) som sås.
2:a förslaget:
Jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär och plommon (urkärnade och tärnade) - dvs svensk sommarfruktsallad.
Går dessa ingredienser att äta tillsammans utan att tungan krullar sig?
Om det funkar, vad ska jag ha till? Gärna en sås jag kan blanda i från början.
Vad har ni i om ni bjuder på fruktsallad?
Vaniljglass eller vispad grädde brukar vi äta till om det ska vara lite lyxigare. Lemoncurd-grädde är ju gott till blåbär och hallon, kanske passar till fruktsallad med.
Jag brukar ha melon,ananas,jordgubbar,passionsfrukt,kiwi,physalis.
Jag brukar låta alla välja vad de vill ha till så en skål med vispad grädde och en skål med vaniljglass.
( Svärmor brukar hälla i lite sprite eller fruktsoda i salladen det blir riktigt gott )
Hej!
När min familj gör fruktsallad brukar vi ha:
Apelsin, banan, päron, äpple som bas och sen ha i vad vi känner för. Samt ha i en burk konserverad frukt med spad. Det gör salladen lite sötare och det blir en god sås i.
Ska på kräftskiva på lördag och ska stå för efterrätten, tänkte bjuda på fruktsallad för det kan ju vara lagom lätt men ändå en liten festlig touch.
Jag velar mellan lite olika ingredienser.
1:a förslaget:
Jordgubbar, mango, passionsfrukt, limeskal, blåbär, granatäpple och citronmeliss.
Honung och limesaft (och eventuellt färsk riven ingefära) som sås.
2:a förslaget:
Jordgubbar, hallon, blåbär, röda vinbär, svarta vinbär, krusbär och plommon (urkärnade och tärnade) - dvs svensk sommarfruktsallad.
Går dessa ingredienser att äta tillsammans utan att tungan krullar sig?
Om det funkar, vad ska jag ha till? Gärna en sås jag kan blanda i från början.
Vad har ni i om ni bjuder på fruktsallad?
1:a förslaget låter jättegott. Jag skulle servera den med en vaniljyoghurt vid sidan om.
Risken är väl att allt blir blå-lila om du blandar i blåbär, som gärna går sönder. Gjorde med björnbär en gång, det var ingen höjdare.