Jag frös in ett oöppnat paket med kokosfett förra året i december . . . . är det fortfarande användbart? Någon som vet?
boz196515 december 2011
Man vinner inget på att frysa matfett. Eftersom fett inte fryser fortsätter det att oxidera och blir till slut härsket antingen man har det i kylen eller i frysen.
Luktar det inte härsket och färgen är vit utan att skifta i gult så är det förmodligen fortfarande tjänligt. Testa att steka en brödtärning i det och smaka på den. Är både lukt och smak neutral (kokosfett har ingen egen smak eller doft) så duger det alldeles utmärkt. :)
rostok16 december 2011
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
boz196516 december 2011
Skrivet av rostok den 16 dec 2011
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Mmmm... Men vi utgår väl från att de allra flesta köper det kokosfett som finns i vilken livsmedelsbutik som helst, eller hur? ;)
chrisq16 december 2011
Skrivet av rostok den 16 dec 2011
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
håller med dig skulle aldrig köpa det i vanlig affär o har mitt i frys i mer än ett år
svengelsk16 december 2011
Skrivet av rostok den 16 dec 2011
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Jag kan bara få tag på det "riktiga kokosfettet" och det kostar £10 burken. Dessutom är det för mjukt för ischoklad. Jag brukar köpa ister för att ha i pajdegen och har varit förvånad att det enligt datumstämpeln står sig åtminstone ett halvår i vanligt kyl.
rostok17 december 2011
Ja, ister är en mycket bättre vara än det hårt raffinerade sk kokosfettet som är så hårt raffinerat att det varken är bra för miljön eller för våra kroppar.
Jag frös in ett oöppnat paket med kokosfett förra året i december . . . . är det fortfarande användbart? Någon som vet?
Man vinner inget på att frysa matfett. Eftersom fett inte fryser fortsätter det att oxidera och blir till slut härsket antingen man har det i kylen eller i frysen.
Luktar det inte härsket och färgen är vit utan att skifta i gult så är det förmodligen fortfarande tjänligt. Testa att steka en brödtärning i det och smaka på den. Är både lukt och smak neutral (kokosfett har ingen egen smak eller doft) så duger det alldeles utmärkt. :)
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Mmmm... Men vi utgår väl från att de allra flesta köper det kokosfett som finns i vilken livsmedelsbutik som helst, eller hur? ;)
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Kokosfett har mycket tydlig smak och doft. Men - det som vi köper i våra livsmedelsaffärer är så hårt raffinerat (i mitt tycke förstört) att man har lyckats ta bort både lukt och smak. Däremot finns "riktigt" kokosfett att köpa bl a i en del hälsokostaffärer, ev även på andra ställen.
Jag kan bara få tag på det "riktiga kokosfettet" och det kostar £10 burken. Dessutom är det för mjukt för ischoklad. Jag brukar köpa ister för att ha i pajdegen och har varit förvånad att det enligt datumstämpeln står sig åtminstone ett halvår i vanligt kyl.
Ja, ister är en mycket bättre vara än det hårt raffinerade sk kokosfettet som är så hårt raffinerat att det varken är bra för miljön eller för våra kroppar.