Blanda alla ingredienser i nämnd ordning. Hällsmeten i en smord långpanna och grädda i 175 graders ungnsvärme i ungefär 35 minuter. Skär i lagom stora fyrkanter och servera med vispad grädde eller glass.
//Mvh Marica
Annafbg11 september 2009
Jag tror säkert att det går bra att göra kladdkaka i sockerkaksform, bara du är noga med att lägga bakplåtspapper i den. Annars får du nog äta den med sked direkt ur formen:D
Jag hade nog gjort en vanlig smet och låtit kakan bli tjockare än vanligt.
Oj vad jag blev sugen på kladdkaka nu, det får nog bli en här också till kvällen.(Y)
Shoutoutloud11 september 2009
jag har ätit en kladdkaka hos svärmor som var gräddad i en avlång sockerkaksform. hon hade smort och bröat formen och sen stjälpt upp kakan när den kallnat lite. vet dock ej hur mycket smet hon hade.
i_casey11 september 2009
Jag gör alltid kladdkaka i avlång form, smörar in lite och bröar med kokos. inga problem alls att hälla ur sen.
Laniluap12 september 2009
Hade tänkt att bjuda familjen på kladdkaka med vaniljsås i kväll : ) allting hemlagat såklart!
anneli198912 september 2009
jag gjorde kladdkaka i muffisformar idag och hade med på picnic i tantolunden, Stockholm. Mycket poppis bland kompisarna. Snart kommer min sambo hem har varit på möte i norge, så då ska han också få smaka på kladdisarna eventuellt med glass till. Tror de är gott!
kladdkaka kan ju vara de bästa "snabba" baverket eller hur?
Tror ni att det funkar att göra en kladdkaka i en avlång sockerkaksform?
Jag kanske ska ta halv sats smet då?
Jag har ett recept som man gör på en vanlig långpanna.
Stor kladdkaka
Ugn: 175 grader
Gräddnings tid: ca 35 minuter
Ingredienser:
8 ägg
12 dl socker
2msk vaniljsocker
1 tsk salt
2½-3 dl kakao
6 dl vetemjöl
400 g smält smör
Blanda alla ingredienser i nämnd ordning. Hällsmeten i en smord långpanna och grädda i 175 graders ungnsvärme i ungefär 35 minuter. Skär i lagom stora fyrkanter och servera med vispad grädde eller glass.
//Mvh Marica
Jag tror säkert att det går bra att göra kladdkaka i sockerkaksform, bara du är noga med att lägga bakplåtspapper i den. Annars får du nog äta den med sked direkt ur formen:D
Jag hade nog gjort en vanlig smet och låtit kakan bli tjockare än vanligt.
Oj vad jag blev sugen på kladdkaka nu, det får nog bli en här också till kvällen.(Y)
jag har ätit en kladdkaka hos svärmor som var gräddad i en avlång sockerkaksform. hon hade smort och bröat formen och sen stjälpt upp kakan när den kallnat lite. vet dock ej hur mycket smet hon hade.
Jag gör alltid kladdkaka i avlång form, smörar in lite och bröar med kokos. inga problem alls att hälla ur sen.
Hade tänkt att bjuda familjen på kladdkaka med vaniljsås i kväll : ) allting hemlagat såklart!
jag gjorde kladdkaka i muffisformar idag och hade med på picnic i tantolunden, Stockholm. Mycket poppis bland kompisarna. Snart kommer min sambo hem har varit på möte i norge, så då ska han också få smaka på kladdisarna eventuellt med glass till. Tror de är gott!
kladdkaka kan ju vara de bästa "snabba" baverket eller hur?