Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Göteborgs "Singoalla" kex

  • Maripoosa 14 juli 2008

    Hej alla!
    Mina favoritkakor i affären är Singoalla från Göteborgs kex. Jag vill prova baka såna själv men har inte listat ut hur man gör. Kan tänka mig att det är svårt med tanke på alla tillsatser som antagligen finns i köpe-kakor. Men något liknande vore kul att lyckas med!
    Någon av er som har en aning hur man kan göra?

  • GrodanOchLillebror 14 juli 2008

    Hej. Gud så svårt.. :D Men det är oxå roligt med utmaningar :D
    men jag tror jag först skulle göra en mördeg.
    sedan kavla ut o trycka ut kakor med en rund utstickare. Och trycka ut hål i mitten på hälften. Grädda dom sedan.
    Göra en smörkräm. Jag har tyvär inga recept, men jag vet att om du vispar längre än det står blir den lite vitare...
    Och sen skulle jag tippa på att man lägger en klick smörkräm i mellan varje kex och köper man sån där kräm som man blandar ut med vatten. Fast man tar mindre vatten så krämen blir hårdare och så häller du ner i varje kaka. det är mitt tips. Jag skulle nog ha gjort så själv. Lycka till! Medela mig ifall du provar så jag vet om det funkar.

  • Maripoosa 15 juli 2008

    Jaa det är väl så mina tankar går också. Vad är det för kräm du menar?
    Annars har jag tänkt på konc. saft och gelatin... Jag kan säga att innehållsförteckningen på paketet inte ger så mycket att läsa...
    Här (http://www.goteborgskex.se/produktinfo/sota-kex/singoalla) läste jag att fyllningen består av riktig sylt.
    Jag ska prova göra dem imorgon och jag berättar sen :)

  • Maripoosa 15 juli 2008

    Vetemjöl, socker, delvis härdat vegetabiliskt fett, hallonfyllning (bl. a. geleringsmedel (E407), invertsocker, bakpulver (E500, E503), salt, surhetsreglerande medel (E330), emulgeringsmedel (sojalecitin), arom (bl a vanillin)

    Där har vi paketets innehållsförteckning (H)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.