grädda kladdkaka i folieformar (pajformar 21cm i diameter)?
bippa022 april 2008
går det bra eller blir de för höga om man tar ett helt recept?
tänkte grädda flera samtidigt och lätt frysa in
Milla812 april 2008
Jag brukar göra kladdkaka i en form som är 20,5 cm i diameter och kladdkakan blir inte alls hög i den - max ett par cm.. så det borde inte vara några problem..
Kram Milla
Milla812 april 2008
Mitt recept på kladdkaka är med 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl vetemjöl, 100 g margarin, 1 tsk vaniljsocker och 4 msk kakao - så om ditt recept inte innehåller större mängder än mitt så borde den få plats i dina formar..
Kram Milla
bippa022 april 2008
tack ska du ha har du ditt recept inlagt?
bippa022 april 2008
såg precis att det var de ingredienserna jag hade men jag har i 1 krm salt i min smet också
tror du det påverkar?
Klingan2 april 2008
Fyll formen till hälften med smet så borde det inte vara några problem...
bippa022 april 2008
tack tack jag ska prova och göra en i helgen om jag orkar
AnitaSman2 april 2008
Skrivet av bippa02 den 2 apr 2008
går det bra eller blir de för höga om man tar ett helt recept?
tänkte grädda flera samtidigt och lätt frysa in
marwis2 april 2008
Vill bara påpeka att saltet, trot eller ej, gör en hel del på smaken!(Y)
tilda2 april 2008
Saltet är som sagt för smakens skull och eftersom det inte är något bakpulver i kladdkaka så reser den sig inte speciellt mycket. Häll i smet så att du har en liten bit kvar till kanten bara.
Milla812 april 2008
Nä jag har det inte inlagt.. lägger inte in recept som det redan finns många av sedan innan.. finns säkert många likadana till och med..
Kram Milla
XYZ5 april 2008
Brukar ta dubbel sats till 3 styck folieformar på 20cm. Gräddar alla samtidigt. Blir ca 2-3cm höga.
Snål som jag är lägger jag sen kakorna i frysen och ploppar ur dem ur formarna när de har frusit.
Diskar formarna FÖR HAND och spar till nästa gång. (Blir lätt fula av maskindiskmedel)
Urku7 april 2008
Ville bara säga att salt i en kladdkaka är ett måste enlit mig blir alldeles för söt annars då saltet bryter av söttman,brukar ha en 1/2 tsk.
går det bra eller blir de för höga om man tar ett helt recept?
tänkte grädda flera samtidigt och lätt frysa in
Jag brukar göra kladdkaka i en form som är 20,5 cm i diameter och kladdkakan blir inte alls hög i den - max ett par cm.. så det borde inte vara några problem..
Kram Milla
Mitt recept på kladdkaka är med 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl vetemjöl, 100 g margarin, 1 tsk vaniljsocker och 4 msk kakao - så om ditt recept inte innehåller större mängder än mitt så borde den få plats i dina formar..
Kram Milla
tack ska du ha har du ditt recept inlagt?
såg precis att det var de ingredienserna jag hade men jag har i 1 krm salt i min smet också
tror du det påverkar?
Fyll formen till hälften med smet så borde det inte vara några problem...
tack tack jag ska prova och göra en i helgen om jag orkar
går det bra eller blir de för höga om man tar ett helt recept?
tänkte grädda flera samtidigt och lätt frysa in
Vill bara påpeka att saltet, trot eller ej, gör en hel del på smaken!(Y)
Saltet är som sagt för smakens skull och eftersom det inte är något bakpulver i kladdkaka så reser den sig inte speciellt mycket. Häll i smet så att du har en liten bit kvar till kanten bara.
Nä jag har det inte inlagt.. lägger inte in recept som det redan finns många av sedan innan.. finns säkert många likadana till och med..
Kram Milla
Brukar ta dubbel sats till 3 styck folieformar på 20cm. Gräddar alla samtidigt. Blir ca 2-3cm höga.
Snål som jag är lägger jag sen kakorna i frysen och ploppar ur dem ur formarna när de har frusit.
Diskar formarna FÖR HAND och spar till nästa gång. (Blir lätt fula av maskindiskmedel)
Ville bara säga att salt i en kladdkaka är ett måste enlit mig blir alldeles för söt annars då saltet bryter av söttman,brukar ha en 1/2 tsk.