Min mor gjorde för länge sedan en mycket god sorbet på antingen lingon eller om det var röda vinbär. Om jag minns rätt var den ganska gräddig - trots sorbetkänslan.
Är det någon som känner igen det eller som har tips om hur man gör?
Tack på förhand!
Lenkan9 juni 2010
Men i sorbet ska det väl inte vara grädde? Bara sockerlag och frukt?
Eller är jag ute och cyklar på djupt vatten nu? {question}
jimboz9 juni 2010
Här har du tvättäkta sidor om lite blandat
http://www.mangiodasola.com/2010/04/gelato-al-limone.html
OJ!! TACK!! Nu har jag mycket att testa! Speciellt det från Finnerödja verkar stämma med väckta minnen!
Skall bli mycket spännande att se om det blir samma som det hon en gång bjöd på!
Halkade förbi en citronsorbet på 'Mangio da Sola'-länken som också blir spännande att testa.
Tack för alla svar! (Har ingen glassmaskin, men hoppas det går ändå med testerna...)
monac10 juni 2010
http://www.matklubben.se/recept/lingonparfait_med_kola_saas__26328.html
KANSKE DETT KAN(Y) VAR NÅTT!
Josa111 juni 2010
Jag har hittat ett bra recept: Pelles vinbärsparfait, 4 pers.
Mixa frysta röda vinbär med socker till en mosig, söt röra.
Vispa sedan 3 äggulor tillsammans med lite socker så att de blir fluffiga.
Vispa även grädden väl men inte för hårt.
Därefter blandar du bären, de vispade äggulorna och grädden i en bunke.
Placera glassen i frysen tills den stelnat.
Tänk på att använbda rikligt med socker eftersom en del av sötman försvinner i frysen.
Min mor gjorde för länge sedan en mycket god sorbet på antingen lingon eller om det var röda vinbär. Om jag minns rätt var den ganska gräddig - trots sorbetkänslan.
Är det någon som känner igen det eller som har tips om hur man gör?
Tack på förhand!
Men i sorbet ska det väl inte vara grädde? Bara sockerlag och frukt?
Eller är jag ute och cyklar på djupt vatten nu? {question}
Här har du tvättäkta sidor om lite blandat
http://www.mangiodasola.com/2010/04/gelato-al-limone.html
http://www.ice-cream-recipes.com/popular_recipes.htm
Min favorit ...
http://hubpages.com/hub/Ben-and-Jerrys-Ice-Cream-Copycat-Recipes
Tyvärr så är det på engelska men jag brukar omvandla recepten.
Här har du en svensk sida
http://www.glassrecept.se/
Men det är ju skillnad på gelato och sorbetto
http://www.finnerodja.se/?q=node/15&page=1
Recept på LIngonsorbet, med grädde i.
Här har du tvättäkta sidor om lite blandat
http://www.mangiodasola.com/2010/04/gelato-al-limone.html
http://www.ice-cream-recipes.com/popular_recipes.htm
Min favorit ...
http://hubpages.com/hub/Ben-and-Jerrys-Ice-Cream-Copycat-Recipes
Tyvärr så är det på engelska men jag brukar omvandla recepten.
Här har du en svensk sida
http://www.glassrecept.se/
Ben and jerrys.... Jag har aldrig velat ha en glassmaskin så mycket som jag vill ha en just nu! :DD
(Y) Jag har testat en del därifrån och det är ena riktiga höjdare..Min glassmaskin är mitt allt :)
Testa lakritsglassen här på MK
Friterad ananas med lakritsglass
OJ!! TACK!! Nu har jag mycket att testa! Speciellt det från Finnerödja verkar stämma med väckta minnen!
Skall bli mycket spännande att se om det blir samma som det hon en gång bjöd på!
Halkade förbi en citronsorbet på 'Mangio da Sola'-länken som också blir spännande att testa.
Tack för alla svar! (Har ingen glassmaskin, men hoppas det går ändå med testerna...)
http://www.matklubben.se/recept/lingonparfait_med_kola_saas__26328.html
KANSKE DETT KAN(Y) VAR NÅTT!
Jag har hittat ett bra recept: Pelles vinbärsparfait, 4 pers.
Mixa frysta röda vinbär med socker till en mosig, söt röra.
Vispa sedan 3 äggulor tillsammans med lite socker så att de blir fluffiga.
Vispa även grädden väl men inte för hårt.
Därefter blandar du bären, de vispade äggulorna och grädden i en bunke.
Placera glassen i frysen tills den stelnat.
Tänk på att använbda rikligt med socker eftersom en del av sötman försvinner i frysen.