Jag håller på med Hovets tårta nu, gör dubbelt, så jag gräddar bottnarna i hel långpanna på bakplåtspapper, men nu får jag inte loss bakplåtspapperet. Jag har redan trasat sönder den botten som skulle vara överst, så jag får lov att baka en ny, men vill inte att samma sak ska hända igen. Har ni något tips hur jag ska göra för att få bort bakplåtspapperet utan att ha sönder tårtan?
UllaC7 november 2008
När jag bakar marängbottnar, så smörar jag ALLTID bakplåtspapperet ordentligt.
Sen är det inga problem, man bara drar bort hela papperet.
Lycka till!!!
Gia17 november 2008
om man glömt att smöra in pappret kan man försiktigt vända bottnen när den är färdiggräddad och nyuttagen ur ugnen och ta en fuktig trasa och badda över pappret så släpper det. Det funkar för mig :) hoppas det går bra för dig Millutt
trevlig helg
Gia
Vivoplena7 november 2008
Precis, badda bort pappret med vatten.
Millutt7 november 2008
Tack för alla tips! Jag testade med att smöra och det gick jättelätt att lossa bottnen från papperet! Ska bli så gott med tårtan nu på kalas ikväll!
anluk7 november 2008
Skrivet av Millutt den 7 nov 2008
Tack för alla tips! Jag testade med att smöra och det gick jättelätt att lossa bottnen från papperet! Ska bli så gott med tårtan nu på kalas ikväll!
Var är det för tårta du gjort, lägg gärna ut receptet sedan!:p
Millutt8 november 2008
Jag gjorde Hovets tårta, jag hittade den här på MK! :)
katten47 april 2009
Jag brukar smöra och mjöla bakplåtspapperet, har aldrig varit problem för mig då att få lös papperet!
Jag håller på med Hovets tårta nu, gör dubbelt, så jag gräddar bottnarna i hel långpanna på bakplåtspapper, men nu får jag inte loss bakplåtspapperet. Jag har redan trasat sönder den botten som skulle vara överst, så jag får lov att baka en ny, men vill inte att samma sak ska hända igen. Har ni något tips hur jag ska göra för att få bort bakplåtspapperet utan att ha sönder tårtan?
När jag bakar marängbottnar, så smörar jag ALLTID bakplåtspapperet ordentligt.
Sen är det inga problem, man bara drar bort hela papperet.
Lycka till!!!
om man glömt att smöra in pappret kan man försiktigt vända bottnen när den är färdiggräddad och nyuttagen ur ugnen och ta en fuktig trasa och badda över pappret så släpper det. Det funkar för mig :) hoppas det går bra för dig Millutt
trevlig helg
Gia
Precis, badda bort pappret med vatten.
Tack för alla tips! Jag testade med att smöra och det gick jättelätt att lossa bottnen från papperet! Ska bli så gott med tårtan nu på kalas ikväll!
Tack för alla tips! Jag testade med att smöra och det gick jättelätt att lossa bottnen från papperet! Ska bli så gott med tårtan nu på kalas ikväll!
Var är det för tårta du gjort, lägg gärna ut receptet sedan!:p
Jag gjorde Hovets tårta, jag hittade den här på MK! :)
Jag brukar smöra och mjöla bakplåtspapperet, har aldrig varit problem för mig då att få lös papperet!
Lycka till!