Jag försökte mig på en pepparkaksdeg, men den blev verkligen stenhård, och smulig. Inte ens en stund i rumstemp får den att bli mer mjuk. Finns det något sätt att rädda den?
Med vänlig hälsning Lena
svengelsk25 november 2013
Jag skulle möjligen köra den i matberedaren och späda med lite grädde.
sikaal25 november 2013
Jag minns att mamma knådade in mera smör i degen, om den var smulig!
Silversurfaren125 november 2013
Yes, smör borde göra susen...
AngieH25 november 2013
Tror också på smör. Och arbeta lite med den, min deg är också lite hård när man tar ut den ur kylen men en liten stund i händerna räcker för att den ska bli smidig.
Använder min mans farmors gamla recept, det är det bästa jag någonsin testat!
http://angiehults.blogspot.se/2013/11/farmor-ingas-pepparkakor.html
zingolalla26 november 2013
Tack, får försöka med det.
Roskerstin26 november 2013
Äggvita lärde mig min mamma, och det funkar utmärkt, lycka till!
Lunchdax16 december 2013
Vårat recept från en gammal bok är stenhård i kylen (har råkat böjt skedskaften ibland när man försökt "sno åt sig"!) och blir mjuk och kavlingsbar efter ett tag i rumstemperatur. Men degen är helt fantastisk rå och kall, så brukar äta mest så! Även om sjlva bakade pepparkakorna är underbara med! :p
katarina_nyman_31117 december 2013
Kanske en natt i rumstemperatur får den lite mjukare? Annars kan du pröva att knåda in lite smör i degen. Jag har kämpat en del med motspänstiga pepparkaksdegar innan jag fick ett recept som jag alltid använder nuförtiden:
Hej alla bakglada.
Jag försökte mig på en pepparkaksdeg, men den blev verkligen stenhård, och smulig. Inte ens en stund i rumstemp får den att bli mer mjuk. Finns det något sätt att rädda den?
Med vänlig hälsning Lena
Jag skulle möjligen köra den i matberedaren och späda med lite grädde.
Jag minns att mamma knådade in mera smör i degen, om den var smulig!
Yes, smör borde göra susen...
Tror också på smör. Och arbeta lite med den, min deg är också lite hård när man tar ut den ur kylen men en liten stund i händerna räcker för att den ska bli smidig.
Använder min mans farmors gamla recept, det är det bästa jag någonsin testat!
http://angiehults.blogspot.se/2013/11/farmor-ingas-pepparkakor.html
Tack, får försöka med det.
Äggvita lärde mig min mamma, och det funkar utmärkt, lycka till!
Vårat recept från en gammal bok är stenhård i kylen (har råkat böjt skedskaften ibland när man försökt "sno åt sig"!) och blir mjuk och kavlingsbar efter ett tag i rumstemperatur. Men degen är helt fantastisk rå och kall, så brukar äta mest så! Även om sjlva bakade pepparkakorna är underbara med! :p
Kanske en natt i rumstemperatur får den lite mjukare? Annars kan du pröva att knåda in lite smör i degen. Jag har kämpat en del med motspänstiga pepparkaksdegar innan jag fick ett recept som jag alltid använder nuförtiden:
http://alltomjulen.com/?p=12