Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur bränner man av creme brulé bäst?

  • Bogor 4 maj 2010

    Har just fått gasolbrännare och ramekinformar. Testade att göra en creme brulé men resultatet blev inte som jag förväntade mig. God brulé men det blev mer sotigt svart än snyggt när jag använde brännaren :-) Nån som har nåt bra tips på vad man ska tänka på - råsocker eller blandning strö- /farinsocker? Avstånd brännare / formar?
    Skulle vara kul att få dom snygga också....

    /Göran

  • chrisq 5 maj 2010

    :DD jag andvänder vanligt strösocker med lite farin i o sen själva bränningen går snabbt så håll koll tar bara någon sekund lycka till går att bränna av i ugn med på hög värme

  • irrevirre 5 maj 2010

    Det går lika med både strösocker eller råsocker.
    Se till att du har ett tunt väl utspritt lager och bränn först en gång. Häll därefter på ett jämt lager till och bränn igen.
    Det brukar bli bra men man får flytta runt brännaren så det inte bränner för mycket på samma ställe.
    Lycka till :-)

  • Bogor 6 maj 2010

    Tack för bra tips! /Göran

  • Elesiv 7 maj 2010

    Hej, jag har aldrig gjort Creme brule, tänkte testa men var köper man en bra brännare?
    Elesiv

  • jada 7 maj 2010

    Claes Ohlson!
    http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=147096710


    http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=147096698

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.