hittade ett recept på bröd som ska ha 25 g vanlig jäst, men har bara torr jäst hemma. Ska jag bara dela den rätt av då?
The_mama97mia27 april 2011
ja du tar hälften av den torra jästen helt enkelt. Kan vara lite knivigt att dela, antingen väger du eller så häll upp i typ msk mått o ta hälften av det.
Kom ihåg att du måste ha högre temperatur på degvätskan när du använder torrjäst.
Jilliii27 april 2011
funderade just på hur jag skulle mäta upp den jämt. ska prova med mått
hittade ett recept på bröd som ska ha 25 g vanlig jäst, men har bara torr jäst hemma. Ska jag bara dela den rätt av då?
ja du tar hälften av den torra jästen helt enkelt. Kan vara lite knivigt att dela, antingen väger du eller så häll upp i typ msk mått o ta hälften av det.
Kom ihåg att du måste ha högre temperatur på degvätskan när du använder torrjäst.
funderade just på hur jag skulle mäta upp den jämt. ska prova med mått