Jag undrar om man kan göra en kladdkaka utan kakao och använda sig av riktig choklad istället. Bör man minska/öka på något i receptet för att det ska bli bra?
bakamonkeyprincess15 juli 2009
Självklart!
Finns recept på vitkladdkaka t.ex.
När jag gjort kladdkaka med smält choklad (visserligen med 2-4 msk kakao i smeten) så har jag använt mig av blockchoklad i stället för vanlig choklad. Det blir mycket krämigare då och mindre risk att det blir torrt.
Här är ett jätte gott recept på en mäktig kladdkaka:
http://choklad.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=fe53ac76-392d-42ad-80ef-003e456a667b
Jag undrar om man kan göra en kladdkaka utan kakao och använda sig av riktig choklad istället. Bör man minska/öka på något i receptet för att det ska bli bra?
Självklart!
Finns recept på vitkladdkaka t.ex.
När jag gjort kladdkaka med smält choklad (visserligen med 2-4 msk kakao i smeten) så har jag använt mig av blockchoklad i stället för vanlig choklad. Det blir mycket krämigare då och mindre risk att det blir torrt.
Här är ett jätte gott recept på en mäktig kladdkaka:
http://choklad.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=fe53ac76-392d-42ad-80ef-003e456a667b
Tack så mycket! :)