Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka utan kakao?

  • Aylisen 15 juli 2009

    Jag undrar om man kan göra en kladdkaka utan kakao och använda sig av riktig choklad istället. Bör man minska/öka på något i receptet för att det ska bli bra?

  • bakamonkeyprincess 15 juli 2009

    Självklart!
    Finns recept på vitkladdkaka t.ex.
    När jag gjort kladdkaka med smält choklad (visserligen med 2-4 msk kakao i smeten) så har jag använt mig av blockchoklad i stället för vanlig choklad. Det blir mycket krämigare då och mindre risk att det blir torrt.
    Här är ett jätte gott recept på en mäktig kladdkaka:
    http://choklad.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=fe53ac76-392d-42ad-80ef-003e456a667b

  • Aylisen 16 juli 2009

    Tack så mycket! :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.