Vore glad om nån van saftare och syltare kunde hjälpa mig som är novis på detta!
Jag har plockat massor med krusbär o gjorde igår krusbärsssaft. Jag hällde upp i rena, varma glasflaskor och lät skummet som blev rinna över kanten tills det bara var klar saft i flaskan och den var fylld hela vägen upp. MEn efter några timmar hade saften sjunkit undan lite och nu är det en 3-4 cm som är ofylld. Håller saften lika bra nu?
Jag tänkte försöka göra krusbärskräm efter detta recept. Kan jag förvara den i en glasburk med tätslutande lock, och hur länge håller den isf?
Ingredienser
Kräm:
6 dl krusbär, 350 g
3 dl vatten
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl
2 msk vatten
Miaahlander23 juli 2011
Hej, om du har skruvat åt korken ordentligt och om den är lufttät så är det mellanrum du ser ett vacum och då håller saften bra. Om det kommer in luft så håller den sämre. Då är det konserveringsmedlet (socker + atamon, natriumbensoat e.d) som påverkar hållbarheten. Man kan alltid frysa saft om man känner sig osäker.
Penne23 juli 2011
Okej, jag har skruvat åt ordentligt så jag borde vara säker! Tack för hjälpen!
Vore glad om nån van saftare och syltare kunde hjälpa mig som är novis på detta!
Jag har plockat massor med krusbär o gjorde igår krusbärsssaft. Jag hällde upp i rena, varma glasflaskor och lät skummet som blev rinna över kanten tills det bara var klar saft i flaskan och den var fylld hela vägen upp. MEn efter några timmar hade saften sjunkit undan lite och nu är det en 3-4 cm som är ofylld. Håller saften lika bra nu?
Jag tänkte försöka göra krusbärskräm efter detta recept. Kan jag förvara den i en glasburk med tätslutande lock, och hur länge håller den isf?
Ingredienser
Kräm:
6 dl krusbär, 350 g
3 dl vatten
1½ dl socker
1½ msk potatismjöl
2 msk vatten
Hej, om du har skruvat åt korken ordentligt och om den är lufttät så är det mellanrum du ser ett vacum och då håller saften bra. Om det kommer in luft så håller den sämre. Då är det konserveringsmedlet (socker + atamon, natriumbensoat e.d) som påverkar hållbarheten. Man kan alltid frysa saft om man känner sig osäker.
Okej, jag har skruvat åt ordentligt så jag borde vara säker! Tack för hjälpen!