Hej.
Här kommer denna julens dummaste fråga..... Hur gör man kulprovet? när man gör kola. Jag förstår varför man gör det, men inte hur.....:'( Står om det i nästan alla recept.
Tack för hjälpen :p
asasto9 december 2009
Kallt vatten i ett glas, häll ner lite av smeten, plocka upp smeten ur vattnet med fingrarna, när den kan rullas till en ganska fast kula är det klart
popik9 december 2009
Slå lite av knäck eller kolasmeten i en kopp med kallt vatten, om du kan rulla en kula av det är smeten färdig.
camifa9 december 2009
Tack -
Då blir det att laga kola och knäck i helgen(Y)(Y)(Y)(Y)
Maithai9 december 2009
Vad är skillnaden på knäck och kola? Gjorde Leilas pepparkakskola och kulprovet. Kunde rulla till en kula. Fast kolan blev lite mer som knäck??? Tips på om jag gjorde ngt fel. Ska jag koka kolan lite kortare nästa gång?
Erajscha9 december 2009
Knäck är en slags ljus mandelkola.
svengelsk9 december 2009
Min engelska termometer har "soft ball" vid ung. 115 grader och "hard ball" vid ung. 121 grader. Det kanske är skillnaden mellan kola coh knäck
Maithai9 december 2009
aha, jag har ingen termometer, men kommer nog att göra kulprovet lite tidigare än förra gången dvs låta kolan koka lite kortare tid. Ska göra pepparkakskolan imorgon igen:) Tack!
Hej.
Här kommer denna julens dummaste fråga..... Hur gör man kulprovet? när man gör kola. Jag förstår varför man gör det, men inte hur.....:'( Står om det i nästan alla recept.
Tack för hjälpen :p
Kallt vatten i ett glas, häll ner lite av smeten, plocka upp smeten ur vattnet med fingrarna, när den kan rullas till en ganska fast kula är det klart
Slå lite av knäck eller kolasmeten i en kopp med kallt vatten, om du kan rulla en kula av det är smeten färdig.
Tack -
Då blir det att laga kola och knäck i helgen(Y)(Y)(Y)(Y)
Vad är skillnaden på knäck och kola? Gjorde Leilas pepparkakskola och kulprovet. Kunde rulla till en kula. Fast kolan blev lite mer som knäck??? Tips på om jag gjorde ngt fel. Ska jag koka kolan lite kortare nästa gång?
Knäck är en slags ljus mandelkola.
Min engelska termometer har "soft ball" vid ung. 115 grader och "hard ball" vid ung. 121 grader. Det kanske är skillnaden mellan kola coh knäck
aha, jag har ingen termometer, men kommer nog att göra kulprovet lite tidigare än förra gången dvs låta kolan koka lite kortare tid. Ska göra pepparkakskolan imorgon igen:) Tack!
{party}{party}{party}