Önskar tips på libanesisk efterrätt, ska göra libanesisk buffé samt efterrätt... Har ingen aning om vad man äter efter maten där, hoppas det finns någon här på MK som kan ge mig förslag!
Tack på förhand!
gimmiahug26 april 2009
Hej! Satt och funderade på din fråga och kom fram till att de enda Libanesiska efterrätter jag fått prova har varit mannagrynsbaserade - jättegoda, men kan tänka mej att det kanske inte passar alla?! I vilket fall har smakerna alltid varit någon eller några av dessa; nötter, honung, apelsinbloms- eller rosenvatten, kanel, dadlar.... kanske kan du hitta något recept här på sajten eller på google. Annars kan man ju alltid svänga ihop en eller några Baklava som ju passar fint på buffé; dessa serveras i olika former i hela Mellanöstern (de heter olika beroende på vart man kommer och säkert inte Baklava i Libanon ;)) och brukar tyckas om av alla. Kul idé med Libanesiskt och det kommer alla gånger att uppskattas av dina gäster!
mariaengstrom27 april 2009
Satt och googlade lite. Får se vad det blir för smarrig, eventuellt något helt annat då jag tänkte servera i engångs-plastglas för att slippa disk! Tack för inspirationen!
Önskar tips på libanesisk efterrätt, ska göra libanesisk buffé samt efterrätt... Har ingen aning om vad man äter efter maten där, hoppas det finns någon här på MK som kan ge mig förslag!
Tack på förhand!
Hej! Satt och funderade på din fråga och kom fram till att de enda Libanesiska efterrätter jag fått prova har varit mannagrynsbaserade - jättegoda, men kan tänka mej att det kanske inte passar alla?! I vilket fall har smakerna alltid varit någon eller några av dessa; nötter, honung, apelsinbloms- eller rosenvatten, kanel, dadlar.... kanske kan du hitta något recept här på sajten eller på google. Annars kan man ju alltid svänga ihop en eller några Baklava som ju passar fint på buffé; dessa serveras i olika former i hela Mellanöstern (de heter olika beroende på vart man kommer och säkert inte Baklava i Libanon ;)) och brukar tyckas om av alla. Kul idé med Libanesiskt och det kommer alla gånger att uppskattas av dina gäster!
Satt och googlade lite. Får se vad det blir för smarrig, eventuellt något helt annat då jag tänkte servera i engångs-plastglas för att slippa disk! Tack för inspirationen!