Är det någon som har förslag på eller har testat att göra någon variant på mandelbiskvier utan choklad? Jag menar då framförallt själva doppningen av dem. Kan inte själv komma på något som stelnar på samma sätt, och på så vis försluter biskvien. Eller något annat förslag på hur man kan lösa det hela .... :-)
Mistys29 augusti 2010
Vet inte om man kan använda sig av någon form av frosting( florsocker, äggvita och ev smakessense)
Då blir det ju som den "försegligen" man har på mazariner eller studentskor. Kan dock tänka mig att den spricker lättare.
Lunchdax29 augusti 2010
Smaksätt glasyr/kristyr (som stelnar förstås) med exempelvis apelsin, kaffe, likör eller annat du finner passande! =)
Ett annat förslag är att ta sugarpaste, marsipan eller annan sockermassa som "lock". Man kan ju smaksätta med olika saker för att det inte ska bli "marsipan-kaka"-intryck utan fortfarande en biskvi.
Oj, nu ser jag att kristyr var det första personen sa... ajdå. =P
Hoppas du finner svar!
Bumbis29 augusti 2010
Lägg krämen mellan 2 bottnar.
starfighter29 augusti 2010
Tack för alla tips - ska prova snarast och se vilket som fungerar bäst. :-)
Är det någon som har förslag på eller har testat att göra någon variant på mandelbiskvier utan choklad? Jag menar då framförallt själva doppningen av dem. Kan inte själv komma på något som stelnar på samma sätt, och på så vis försluter biskvien. Eller något annat förslag på hur man kan lösa det hela .... :-)
Vet inte om man kan använda sig av någon form av frosting( florsocker, äggvita och ev smakessense)
Då blir det ju som den "försegligen" man har på mazariner eller studentskor. Kan dock tänka mig att den spricker lättare.
Smaksätt glasyr/kristyr (som stelnar förstås) med exempelvis apelsin, kaffe, likör eller annat du finner passande! =)
Ett annat förslag är att ta sugarpaste, marsipan eller annan sockermassa som "lock". Man kan ju smaksätta med olika saker för att det inte ska bli "marsipan-kaka"-intryck utan fortfarande en biskvi.
Oj, nu ser jag att kristyr var det första personen sa... ajdå. =P
Hoppas du finner svar!
Lägg krämen mellan 2 bottnar.
Tack för alla tips - ska prova snarast och se vilket som fungerar bäst. :-)