Om marängen på en pinoochiotårta blir mjuk och seg, vad har jag gjort för fel då?:(
Cassiopeya20 maj 2009
Kan inte säga säkert, men det kan bero på att du haft en för stor form. Så har det i alla fall varit för mig. Bakar underbara marängtårtor hemma, men när jag försöker göra efter samma receptet hos pojkvännen som har större ugn blir resultatet aldrig bra. Du kan ju alltid prova med en mindre form och se om det blir bättre :)
Chokladfantasten20 maj 2009
Jag har gjort pinocchiotårta flera gånger, en av mina favorittårtor. Tricket för att få en fluffig maräng är att vispa vitorna först och sen bara försiktigt vända ner sockret efteråt. Använder man elvisp när man har i sockret så blir marängen seg. Hoppas det funkar bättre nästa gång! :)
Om marängen på en pinoochiotårta blir mjuk och seg, vad har jag gjort för fel då?:(
Kan inte säga säkert, men det kan bero på att du haft en för stor form. Så har det i alla fall varit för mig. Bakar underbara marängtårtor hemma, men när jag försöker göra efter samma receptet hos pojkvännen som har större ugn blir resultatet aldrig bra. Du kan ju alltid prova med en mindre form och se om det blir bättre :)
Jag har gjort pinocchiotårta flera gånger, en av mina favorittårtor. Tricket för att få en fluffig maräng är att vispa vitorna först och sen bara försiktigt vända ner sockret efteråt. Använder man elvisp när man har i sockret så blir marängen seg. Hoppas det funkar bättre nästa gång! :)
//Jessica