Jag har provat ett antal olika recept på chokladmousse men trots att jag gör som det står så blir det pannkaka av det varje gång !!! Chokladen skär sig så fort jag blandar ner äggen, undrar vad jag gör för fel ??? Vore tacksam om nån kan hjälpa mig {embarrassed}
Okänd4 mars 2011
Här är receptet jag brukar använda och för mig har det blivit perfekt varenda gång. Lycka till!
250 g mörk choklad av god kvalitet
3 ägg
1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikro. Vispa ägg och socker mycket pösigt med en elvisp. Rör ner chokladen.
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll upp i portionsformar, och ställ kallt i minst fyra timmar.
Okänd5 mars 2011
Om det är för varmt så koagulerar proteinet i ägget, och det blir äggröra, så låt chokladen svalna först :)
Amika5 mars 2011
Låt chokladen svalna först, samt att du låter äggulorna vara framme ett tag så de inte är så kalla. Sen rör du sönder äggulorna och så måste du röra kraftigt medan du tillsätter dem i chokladen. Och tillsätt gulorna långsamt. :) Så gör jag och det fungerar varje gång. :)
Pannband119 mars 2011
Om de skär sig häll i en tunn stråle kallvatten snabbt och rör kraftigt, brukar funka bra! Mvh Alexandra
Jag har provat ett antal olika recept på chokladmousse men trots att jag gör som det står så blir det pannkaka av det varje gång !!! Chokladen skär sig så fort jag blandar ner äggen, undrar vad jag gör för fel ??? Vore tacksam om nån kan hjälpa mig {embarrassed}
Här är receptet jag brukar använda och för mig har det blivit perfekt varenda gång. Lycka till!
250 g mörk choklad av god kvalitet
3 ägg
1/2 dl socker
3 dl vispgrädde
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikro. Vispa ägg och socker mycket pösigt med en elvisp. Rör ner chokladen.
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd försiktigt ner den i smeten. Häll upp i portionsformar, och ställ kallt i minst fyra timmar.
Om det är för varmt så koagulerar proteinet i ägget, och det blir äggröra, så låt chokladen svalna först :)
Låt chokladen svalna först, samt att du låter äggulorna vara framme ett tag så de inte är så kalla. Sen rör du sönder äggulorna och så måste du röra kraftigt medan du tillsätter dem i chokladen. Och tillsätt gulorna långsamt. :) Så gör jag och det fungerar varje gång. :)
Om de skär sig häll i en tunn stråle kallvatten snabbt och rör kraftigt, brukar funka bra! Mvh Alexandra