Min dotter är laktosintolerant och det uppdagades för ett halvår sedan så man kan säga att vi fortfarande är i startgroparna och hittar nya smarta saker hela tiden. Tycker att det är konstigt att utbudet är så dåligt på tex glass, kakor, bullar, yoghurtar etc. Har nyligen sett att det finns mjölkfritt smör, jag har hela tiden trott att man måste använda olja, och då blev jag ännu mer förvånad - men går det bra att baka på mjölkfritt smör? Paketet ser ut som ister, så det bär emot att testa.........
Linlock8 april 2009
Vanligt bakmargarin är ofta mjölkfritt. Bara att läsa innehållsförteckningen..
Lotten_J8 april 2009
Det finns hur mkt mjölkfria alternativ som helst i butikerna idag, finns t.ex carlhamns mjölkfria marg och det går hur bra som helst att baka med, steker även i detta....
erzulie8 april 2009
Har heft ett mjölkallergiskt barn och det finns ofta många bra alternativ, det jobbigaste är att folk är så rasande konservativa och tror att det bara är allergiska/intoleranta barn som kan äta de mjölkfria bullarna och att det alltså måste finnas två alternativ.
Oatleys vaniljkräm är t.ex. godare än all annan jag smakat (alla barn älskar den) och även deras glass är mumsig. Det som är svårt är att hitta färdiga bakverk utan mjölk men man vänjer sig snart.
AnnaLenaN8 april 2009
Hej!
Vad jag vet så är Gilles storpack och Findus kanelbullar mjölkfria.
Lotten_J8 april 2009
Precis...den veckan sambon har barnen äter vi alla laktosfri kost då yngste sonen är allergisk....nemas problemas (Y)
Skrivet av erzulie den 8 apr 2009
Har heft ett mjölkallergiskt barn och det finns ofta många bra alternativ, det jobbigaste är att folk är så rasande konservativa och tror att det bara är allergiska/intoleranta barn som kan äta de mjölkfria bullarna och att det alltså måste finnas två alternativ.
Oatleys vaniljkräm är t.ex. godare än all annan jag smakat (alla barn älskar den) och även deras glass är mumsig. Det som är svårt är att hitta färdiga bakverk utan mjölk men man vänjer sig snart.
busan378 april 2009
Det är bara smörpaketet som ser ut som isterpaket, smöret är som vanligt smör och går bra att baka på. Jag är laktosintolerant och använder alltid det smöret till både mat & bak
Tupu8 april 2009
Skrivet av markil den 8 apr 2009
Min dotter är laktosintolerant och det uppdagades för ett halvår sedan så man kan säga att vi fortfarande är i startgroparna och hittar nya smarta saker hela tiden. Tycker att det är konstigt att utbudet är så dåligt på tex glass, kakor, bullar, yoghurtar etc. Har nyligen sett att det finns mjölkfritt smör, jag har hela tiden trott att man måste använda olja, och då blev jag ännu mer förvånad - men går det bra att baka på mjölkfritt smör? Paketet ser ut som ister, så det bär emot att testa.........
Tupu8 april 2009
Det finns flera alternativ utan mjölk.
Finska Valio har rader av produkter som går att använda.
Havremjölk är helt rätt till dryck som mat och bak.
MammaLena8 april 2009
Har en son som är mjölkproteinöverkänslig och till honom är det svårt att köpa fikabröd som är färdigt. Bakar därför själv till honom och då på mjölkfritt margarin. Jag bakar numera nästan allt på mjölkfritt margarin. Men det gäller att läsa innehållsförteckningar ordentligt. Många isglassar innehåller mjölk fastän man knappt kan tro det. Kan tipsa om sajten www.allergimat.com eller www.mjolkfri.com
Hoppas att mitt inlägg i denna tråd har varit till någon hjälp
Min dotter är laktosintolerant och det uppdagades för ett halvår sedan så man kan säga att vi fortfarande är i startgroparna och hittar nya smarta saker hela tiden. Tycker att det är konstigt att utbudet är så dåligt på tex glass, kakor, bullar, yoghurtar etc. Har nyligen sett att det finns mjölkfritt smör, jag har hela tiden trott att man måste använda olja, och då blev jag ännu mer förvånad - men går det bra att baka på mjölkfritt smör? Paketet ser ut som ister, så det bär emot att testa.........
Vanligt bakmargarin är ofta mjölkfritt. Bara att läsa innehållsförteckningen..
Det finns hur mkt mjölkfria alternativ som helst i butikerna idag, finns t.ex carlhamns mjölkfria marg och det går hur bra som helst att baka med, steker även i detta....
Har heft ett mjölkallergiskt barn och det finns ofta många bra alternativ, det jobbigaste är att folk är så rasande konservativa och tror att det bara är allergiska/intoleranta barn som kan äta de mjölkfria bullarna och att det alltså måste finnas två alternativ.
Oatleys vaniljkräm är t.ex. godare än all annan jag smakat (alla barn älskar den) och även deras glass är mumsig. Det som är svårt är att hitta färdiga bakverk utan mjölk men man vänjer sig snart.
Hej!
Vad jag vet så är Gilles storpack och Findus kanelbullar mjölkfria.
Precis...den veckan sambon har barnen äter vi alla laktosfri kost då yngste sonen är allergisk....nemas problemas (Y)
Har heft ett mjölkallergiskt barn och det finns ofta många bra alternativ, det jobbigaste är att folk är så rasande konservativa och tror att det bara är allergiska/intoleranta barn som kan äta de mjölkfria bullarna och att det alltså måste finnas två alternativ.
Oatleys vaniljkräm är t.ex. godare än all annan jag smakat (alla barn älskar den) och även deras glass är mumsig. Det som är svårt är att hitta färdiga bakverk utan mjölk men man vänjer sig snart.
Det är bara smörpaketet som ser ut som isterpaket, smöret är som vanligt smör och går bra att baka på. Jag är laktosintolerant och använder alltid det smöret till både mat & bak
Min dotter är laktosintolerant och det uppdagades för ett halvår sedan så man kan säga att vi fortfarande är i startgroparna och hittar nya smarta saker hela tiden. Tycker att det är konstigt att utbudet är så dåligt på tex glass, kakor, bullar, yoghurtar etc. Har nyligen sett att det finns mjölkfritt smör, jag har hela tiden trott att man måste använda olja, och då blev jag ännu mer förvånad - men går det bra att baka på mjölkfritt smör? Paketet ser ut som ister, så det bär emot att testa.........
Det finns flera alternativ utan mjölk.
Finska Valio har rader av produkter som går att använda.
Havremjölk är helt rätt till dryck som mat och bak.
Har en son som är mjölkproteinöverkänslig och till honom är det svårt att köpa fikabröd som är färdigt. Bakar därför själv till honom och då på mjölkfritt margarin. Jag bakar numera nästan allt på mjölkfritt margarin. Men det gäller att läsa innehållsförteckningar ordentligt. Många isglassar innehåller mjölk fastän man knappt kan tro det. Kan tipsa om sajten www.allergimat.com eller www.mjolkfri.com
Hoppas att mitt inlägg i denna tråd har varit till någon hjälp