Ofta i recept står det t ex, låt det puttra i några minuter. Hur många är några minuter för Er, 2, 3 eller 4. För är det 5 så skrivs det ju ofta ut. Bara en liten undran.
Josses9 november 2010
Brukar inte ha så stor koll på hur länge några minuter är, det är lite hur som haver för mig
och det beror även på vad det är jag gör.
Cassiopeya10 november 2010
Håller med Josses, sist när jag gjorde kolasås till exempel fick den koka tills den var tjock och trögflytande. Då blev några minuter nästan en halvtimma :o En annan gång kan det vara mycket kortare, beror som sagt lite på vad det är. När man reder något måste det hinna koka ihop och tjockna innan det är klart. Använd magkänslan :)
amoz10 november 2010
Det kan ju också bero lite på hur spisen är. Men mest är det nog så att man får gå lite på känn.
afonss11 november 2010
Jag skulle låta det puttra i 2 - 3 minuter.
Philip-W11 november 2010
Några minuter kan defineras som ''Tills du känner att det räcker''.
Ofta i recept står det t ex, låt det puttra i några minuter. Hur många är några minuter för Er, 2, 3 eller 4. För är det 5 så skrivs det ju ofta ut. Bara en liten undran.
Brukar inte ha så stor koll på hur länge några minuter är, det är lite hur som haver för mig
och det beror även på vad det är jag gör.
Håller med Josses, sist när jag gjorde kolasås till exempel fick den koka tills den var tjock och trögflytande. Då blev några minuter nästan en halvtimma :o En annan gång kan det vara mycket kortare, beror som sagt lite på vad det är. När man reder något måste det hinna koka ihop och tjockna innan det är klart. Använd magkänslan :)
Det kan ju också bero lite på hur spisen är. Men mest är det nog så att man får gå lite på känn.
Jag skulle låta det puttra i 2 - 3 minuter.
Några minuter kan defineras som ''Tills du känner att det räcker''.