Jag söker recept på nyttiga efterrätter, tar tacksamt emot alla ni har! /katarina
14 augusti 2007
Jag tycker att en väldigt god och nyttigt efterrätt är grekisk yoghurt med lite honung ringlad över och nötter. Du kan även ha i någon frukt som äpple eller päron. Väldigt sommarfräsch dessert!
Jessika21 augusti 2007
Jag har lagt in två desserter som båda är ganska "nyttiga". Marängdessert med frukt eller bär och Bär och kexdessert. Sen är ju fruktsallad alltid ett bra alternativ.
Att ta frysta bär och värma och servera till lättglass är ett annat gott alternativ.
mistralwind1 september 2007
annars är det vardagligt enkelt att värma frukt i micron med lite kryddor så blir det inte riktigt med Nääästan som en paj =) smakerna finns där iaf! omman vill kan man trö över lite havregryn av valfri sort för att få det ännu mer pajlikt!
ThomasP1 september 2007
Grilla nektariner och ananas nektarinerna kan man ha lite råsocker på om man vill :p srevera med en glass eller creme fraiche
miaS4 september 2007
Varför inte "Turboglass"! En klassiker från Hemkunskapen i skolan :) Mixa frysta hallon med naturell youghurt/kesella. Söta med florsocker..hur gott som helst
Lind4 september 2007
miaS, tycker du borde lägga in ditt recept här på Matklubben så att alla kan få se det :)
Mia3585 september 2007
Jag har ett recept på en jätte god efterrätt, som är GI godkänd. Den är jätte god och en riktigt höjdare av Italienska delikatesser.
GI pannacottan 4 portioner
Ingredienser:
5 dl vispgrädde eller mellangrädde
2 gelatinblad
0,5 dl sötningsmedel
1 vaniljstång
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter, häll upp grädden i en kastrull och ha i sötningsmedlet, ta bort kastrullen från plattan och ha i gelatinbladen, de ska smälta. Häll upp blandningen i 4 glas och ställ in i kyslåpet, de ska stå där i 3 timmar tills pannacottan stelnat. Sedan är det bara att frossa i pannacottan, som är en höjdare för smaklökarna.
Mia3585 september 2007
Jag glömde skriva en viktig sak som skulle med när man tillagar gi pannacotta,
man ska gröpa ur vaniljfröna ur stången och ha i fröna i kastrullen ihop med grädde och sötningsmedel och gelatinet, ledsen jag glömde detta.
Martini12 oktober 2007
Pannacotta recept finns också på paket med gelesocker. Att det blir lågt GI är pga av allt fett, men glöm inte att det ändå är grymt mycket socker och därför mycket energi att göra av med. Fördelen är dock att man behöver väldigt lite (pga allt socker)för att få nog av det goda. :)
Agda12 oktober 2007
Nyttig dessert Pannacotta byt ut den 40%grädden mot 5%.Så har du genast en smalare dessert.
matvraket12 oktober 2007
Jag brukar göra kanelsås med äpple när jag är gottesugen men ändå vill vara nyttig. Då delar jag ett äpple i tärningar och lägger i en skål. I en annan skål blandar jag ca 1 dl creme fraiche eller filmjök med kanel, vaniljsocker och lite socker. Det behövs inte mkt sötma, eftersom äpplena ger såpass mkt smak. Det är mer kanelen som är viktig. Såsen häller jag sedan över äpplena och äter som det är. Värt att testa iaf. :)
wickstrom13 oktober 2007
Idag ångkokade jag ett päron till efterätt, vart riktigt mums. Bara att ploppa ner ett helt (obs) päron med skalet på i en sil över kokande vatten i ca 5-7 min. Sen tar man upp det, delar det i tu, kryddar med förslagsvis ingefära och kanel och så är det klart!
En säker gissning är att det nog skulle vara gott med en skarp ost till, ex chèvre. Det är viktigt att man behåller skalet på så att inte alla vitaminer rymmer bort.
Jag söker recept på nyttiga efterrätter, tar tacksamt emot alla ni har! /katarina
Jag tycker att en väldigt god och nyttigt efterrätt är grekisk yoghurt med lite honung ringlad över och nötter. Du kan även ha i någon frukt som äpple eller päron. Väldigt sommarfräsch dessert!
Jag har lagt in två desserter som båda är ganska "nyttiga". Marängdessert med frukt eller bär och Bär och kexdessert. Sen är ju fruktsallad alltid ett bra alternativ.
Att ta frysta bär och värma och servera till lättglass är ett annat gott alternativ.
annars är det vardagligt enkelt att värma frukt i micron med lite kryddor så blir det inte riktigt med Nääästan som en paj =) smakerna finns där iaf! omman vill kan man trö över lite havregryn av valfri sort för att få det ännu mer pajlikt!
Grilla nektariner och ananas nektarinerna kan man ha lite råsocker på om man vill :p srevera med en glass eller creme fraiche
Varför inte "Turboglass"! En klassiker från Hemkunskapen i skolan :) Mixa frysta hallon med naturell youghurt/kesella. Söta med florsocker..hur gott som helst
miaS, tycker du borde lägga in ditt recept här på Matklubben så att alla kan få se det :)
Jag har ett recept på en jätte god efterrätt, som är GI godkänd. Den är jätte god och en riktigt höjdare av Italienska delikatesser.
GI pannacottan 4 portioner
Ingredienser:
5 dl vispgrädde eller mellangrädde
2 gelatinblad
0,5 dl sötningsmedel
1 vaniljstång
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i vatten i 5 minuter, häll upp grädden i en kastrull och ha i sötningsmedlet, ta bort kastrullen från plattan och ha i gelatinbladen, de ska smälta. Häll upp blandningen i 4 glas och ställ in i kyslåpet, de ska stå där i 3 timmar tills pannacottan stelnat. Sedan är det bara att frossa i pannacottan, som är en höjdare för smaklökarna.
Jag glömde skriva en viktig sak som skulle med när man tillagar gi pannacotta,
man ska gröpa ur vaniljfröna ur stången och ha i fröna i kastrullen ihop med grädde och sötningsmedel och gelatinet, ledsen jag glömde detta.
Pannacotta recept finns också på paket med gelesocker. Att det blir lågt GI är pga av allt fett, men glöm inte att det ändå är grymt mycket socker och därför mycket energi att göra av med. Fördelen är dock att man behöver väldigt lite (pga allt socker)för att få nog av det goda. :)
Nyttig dessert Pannacotta byt ut den 40%grädden mot 5%.Så har du genast en smalare dessert.
Jag brukar göra kanelsås med äpple när jag är gottesugen men ändå vill vara nyttig. Då delar jag ett äpple i tärningar och lägger i en skål. I en annan skål blandar jag ca 1 dl creme fraiche eller filmjök med kanel, vaniljsocker och lite socker. Det behövs inte mkt sötma, eftersom äpplena ger såpass mkt smak. Det är mer kanelen som är viktig. Såsen häller jag sedan över äpplena och äter som det är. Värt att testa iaf. :)
Idag ångkokade jag ett päron till efterätt, vart riktigt mums. Bara att ploppa ner ett helt (obs) päron med skalet på i en sil över kokande vatten i ca 5-7 min. Sen tar man upp det, delar det i tu, kryddar med förslagsvis ingefära och kanel och så är det klart!
En säker gissning är att det nog skulle vara gott med en skarp ost till, ex chèvre. Det är viktigt att man behåller skalet på så att inte alla vitaminer rymmer bort.