Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pensla Bullar- med vad?

  • Ulrika91 10 juni 2009

    Jag bakar kanelbullar nu, och jag undrar jag om jag har några andra alternativ förutom ägg att pensla med?

    Jag tål ägg, det är inte det som är problemet. Problemet är att jag tycker det är så jobbigt när det blir så trådigt och "synligt" med ägg. Kan man blanda ut ägget med lite mjölk eller något?

    Tacksam för snabba svar, bullarna ska snart in i ugnen :D

  • mafia 10 juni 2009

    Det går jättebra att blanda med lite mjölk. Lycka till med bullbaket.
    Kul att du som är så ung håller på och bakar. (Y)Mafia

  • Ulrika91 10 juni 2009

    Tack för tipset.

    Jag har redan gjort hemmagjord pasta och sen canneloni idag :p Bullbak är väl det jag är sämst på :D Men dessa blir himla bra :D tack för tipset, jag provar det.

  • Vetebullen 10 juni 2009

    .. .... Jag vispar upp ägget ordentligt så blir det inte trådigt eller synligt.
    Du kan naturligtvis blanda i lite mjölk så blir det tunnare.
    Penslar bullarna innan jag gräddar dom samt strör pärlsocker på dom.(Y) (Y)
    Blir superfint tycker jag :D

  • Dansmyran 10 juni 2009

    Det går bta att vispa i ett par druoppar vatteb i ägget oxå (Y)

  • Dansmyran 10 juni 2009

    Väldans vad jag slinter på tangenterna idag:) Måste vara regnet o kylan:(:D
    Ska naturligtvis stå;
    Det går bra att vispa i ett par droppar vatten i ägget oxå.

  • jeensaan 10 juni 2009

    Man kan oxå blanda i kallt kaffe.

  • mariaengstrom 10 juni 2009

    Jag läste någonstans att man kan tillsätta lite salt i ägget.

  • Smulanneli 11 juni 2009

    Jag penslar alltid med smält margarin/smör EFTER gräddning. Det har jag lärt mig av min mormor som arbetade på bageri ett tag. När jag gör bullar doppar jag dem i pärlsocker direkt, sedan får de jäsa och gräddas och direkt efter gräddningen penslar jag dem med smält margarin. Det tycker jag fungerar bra!

  • mibo 11 juni 2009

    Man kan också pensla med mjölk varm eller kall går alldeles utmärkt. Det funkar också med laktosfri mjölk om man har problem med det.

  • Stighastrup 11 juni 2009

    Skippa bullarna. Ät några ägg istället till kaffet. Kanske andra tips om du söker LCHF

  • Okänd 12 juni 2009

    Det går jättebra att pensla bullarna med sirap....Det blir jättegott....Det brukar jag göra emellanåt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.