Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor

  • 4 december 2000

    Hur gör man egen pepparkaksdeg? Finns det någon som har ett enkelt recept?

  • 5 december 2000

    450 g farinsocker3 dl sirap3 dl tunn grädde2 tsk mald ingefära2 tsk kanel2 tsk malda nejlikor2 msk bikarbonat1,2 kg vetemjöl Blanda alla ingredienserna utom mjölet, och rör massan väl ca 10 min. Arbeta in vetemjölet, men spar ett par dl till utbaket. Låt degen vila svalt och övertäckt något dygn eller längre. Degen kan förvaras ca 1-2 månader svalt och övertäckt. Grädda pepparkakorna på smord eller bakplåtsklädd plåt i 175-200 grader.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.