Ok, först ska jag erkänna att jag köpte färdig pepparkaksdeg... Mor Annas ekologiska tror jag att det var.
Nåväl, jag har inte bakat pepparkakor på säkert 10 år. Försökte nu idag och de blev fina men MJUKA?!
Vad har jag gjort för fel då? :( För låg värme, för hög värme, för kort tid på gallret...?
frucaos2 december 2008
Vad hade du för värme? Jag körde på 175º och det blev bra. Kan ju också vara att du inte kavlade degen tunn nog ... Ju tunnare deg desto frasigare pepparkakor! Tid på gallret är väl bara tills de svalnar, sen ska de i tättslutande burk för att inte bli mjuka.
(jag gjorde degen själv, men tror inte att det ska ha någon betydelse)
marialm2 december 2008
Min gissning är att du gräddade för kort tid. Alla ugnar har inte samma värme. In med dem igen 2-5 minuter så ska du se att det fixar sig.
Ok, först ska jag erkänna att jag köpte färdig pepparkaksdeg... Mor Annas ekologiska tror jag att det var.
Nåväl, jag har inte bakat pepparkakor på säkert 10 år. Försökte nu idag och de blev fina men MJUKA?!
Vad har jag gjort för fel då? :( För låg värme, för hög värme, för kort tid på gallret...?
Vad hade du för värme? Jag körde på 175º och det blev bra. Kan ju också vara att du inte kavlade degen tunn nog ... Ju tunnare deg desto frasigare pepparkakor! Tid på gallret är väl bara tills de svalnar, sen ska de i tättslutande burk för att inte bli mjuka.
(jag gjorde degen själv, men tror inte att det ska ha någon betydelse)
Min gissning är att du gräddade för kort tid. Alla ugnar har inte samma värme. In med dem igen 2-5 minuter så ska du se att det fixar sig.