Hur ska jag göra för att få toppiga muffins.
Mina muffins flyter ut över formkanten och blir platta.
(Men goda)
Har försökt med högre ugnsvärme.
Har någon tips att ge mig.
:({eat}
Vetebullen13 augusti 2010
... låter som om du har för lite mjöl i smeten.. :)
Josses13 augusti 2010
Såg i något recept här på MK att man skulle ta de här stora muffinsformarna.
Tror de kallas "amerikanska muffinsformar". De är lite stadigare i formen och pappret.
Då flyter smeten inte ut så lätt.
Ett annat tips jag har fått någon gång är att man ska ställa dem två och två i varandra.
Det går också att ställa muffinsformen i en sån här muffinsform av plåt. Men då går ju vitsen med dessa åt skogen.
sju13 augusti 2010
Kanske vispar du smeten för mycket? Alltså efter att du hällt i mjöl och sånt... Jag brukar blanda i det ganska försiktigt för att äggsmeten ska behålla "fluffet".
mssalmonella13 augusti 2010
Man får inte vispa äggen för lite eller för mycket.
Sen ska man bara vända i de torra ingredienserna för att behålla luften i smeten.
jag rekommenderar att du investerar i en muffinsplåt som man ställer pappersformarna i så håller dom formen och växer på höjden.
Mitt knep för att få perfekta bakverk är att jag ALDRIG smälter smöret även om det står så i receptet. Låt det stå framme ett tag så smälter det ner av sig själv i smeten sedan.
Bullar, muffins och sockerkakor blir såå mycket bättre på detta sätt tycker jag :)
LenaL13 augusti 2010
{eat}(Y)
TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS.
HÄR SKA TESTAS.
KRAM TILL ER ALLA
Penne13 augusti 2010
Hände mig också. Tills jag började ställa formarna i en muffinsplåt. Och sen ska man inte fylla formarna för mycket.
strimma2113 augusti 2010
Leta recept på "cup cakes", för de brukar alltid få den där toppiga toppen. Tror det har med smetens koncistens att göra, och att smöret oftast bara är mjukt (inte smält alltså). Och muffinsplåt, alltid muffinsplåt!
Carina9615 augusti 2010
Hade också det prolemet innan men sen har jag fått en massa tips.
Ex. Rör runt bara precis så det blir blandat o inte mer;) Det funka för mig. Eller testa en muffins plåt:) Det funka för mig med muffins plåten:D
LenaL17 augusti 2010
Tack för många tips, muffinsplåt ska inhandlas.
(Y)
Marre7324 augusti 2010
Samma sak händer mig när jag ska göra bregottkakor,har helt gett upp dem nu. Dom sjunker ihop på mitten och väller ut över kanten(N)
pehrzonflickan24 augusti 2010
Gör som Leila..ha i lite bikarbonat oxå. Har du bara bullformar måste du ta dubbla!
Hur ska jag göra för att få toppiga muffins.
Mina muffins flyter ut över formkanten och blir platta.
(Men goda)
Har försökt med högre ugnsvärme.
Har någon tips att ge mig.
:({eat}
... låter som om du har för lite mjöl i smeten.. :)
Såg i något recept här på MK att man skulle ta de här stora muffinsformarna.
Tror de kallas "amerikanska muffinsformar". De är lite stadigare i formen och pappret.
Då flyter smeten inte ut så lätt.
Ett annat tips jag har fått någon gång är att man ska ställa dem två och två i varandra.
Det går också att ställa muffinsformen i en sån här muffinsform av plåt. Men då går ju vitsen med dessa åt skogen.
Kanske vispar du smeten för mycket? Alltså efter att du hällt i mjöl och sånt... Jag brukar blanda i det ganska försiktigt för att äggsmeten ska behålla "fluffet".
Man får inte vispa äggen för lite eller för mycket.
Sen ska man bara vända i de torra ingredienserna för att behålla luften i smeten.
jag rekommenderar att du investerar i en muffinsplåt som man ställer pappersformarna i så håller dom formen och växer på höjden.
Mitt knep för att få perfekta bakverk är att jag ALDRIG smälter smöret även om det står så i receptet. Låt det stå framme ett tag så smälter det ner av sig själv i smeten sedan.
Bullar, muffins och sockerkakor blir såå mycket bättre på detta sätt tycker jag :)
{eat}(Y)
TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS.
HÄR SKA TESTAS.
KRAM TILL ER ALLA
Hände mig också. Tills jag började ställa formarna i en muffinsplåt. Och sen ska man inte fylla formarna för mycket.
Leta recept på "cup cakes", för de brukar alltid få den där toppiga toppen. Tror det har med smetens koncistens att göra, och att smöret oftast bara är mjukt (inte smält alltså). Och muffinsplåt, alltid muffinsplåt!
Hade också det prolemet innan men sen har jag fått en massa tips.
Ex. Rör runt bara precis så det blir blandat o inte mer;) Det funka för mig. Eller testa en muffins plåt:) Det funka för mig med muffins plåten:D
Tack för många tips, muffinsplåt ska inhandlas.
(Y)
Samma sak händer mig när jag ska göra bregottkakor,har helt gett upp dem nu. Dom sjunker ihop på mitten och väller ut över kanten(N)
Gör som Leila..ha i lite bikarbonat oxå. Har du bara bullformar måste du ta dubbla!