...dvs inte sådana med chokladsockerkaksbotten och chokladglasyr med kokos över, utan sådana man kan köpa på konditorier med marräng, moccasmörkräm, flagad mandel på sidorna och ett körsbär på toppen - finns det någon där ute som har ett bra recept?
Förutom att det är alla hjärtans dag i dag, så fyller även min käresta jämnt och detta är hans favoritbakelser, så jag tänkte överraska honom i kväll!
:-) mvh Tina
achlind14 februari 2012
Kärleksmums/Moccabakelser
150 g smör eller margarin
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
eller margarin
3 msk starkt kaffe
eller 3 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor
Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Häll och bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
Vispa till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
The_mama97mia14 februari 2012
Jag är inte så duktig på sött bakat, men skulle tipsa om att söka på budapestrulle för marängen, sen moccasmörkräm för sig.
helenepe14 februari 2012
http://www.hemmetsjournal.se/mat/recept/?RecipeID=6970
Moccatårta, men gissar att receptet kan göras om till bakelser och att du har nötter/mandel på kanterna och körsbär på toppen?
TR197415 februari 2012
Tack alla för hjälpen!
Jag gjorde det enkelt för mig och körde med färdiga marrängbottnar och gjorde en moccasmörkräm som jag lade emellan och även bredde ovanpå och på sidorna. Skippade flagad mandel på sidorna, eftersom ett av barnen är allergisk, och dekorerade med körsbär och små hjärtan i mörk och vit choklad, dagen till ära... :-) /T
...dvs inte sådana med chokladsockerkaksbotten och chokladglasyr med kokos över, utan sådana man kan köpa på konditorier med marräng, moccasmörkräm, flagad mandel på sidorna och ett körsbär på toppen - finns det någon där ute som har ett bra recept?
Förutom att det är alla hjärtans dag i dag, så fyller även min käresta jämnt och detta är hans favoritbakelser, så jag tänkte överraska honom i kväll!
:-) mvh Tina
Kärleksmums/Moccabakelser
150 g smör eller margarin
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
eller margarin
3 msk starkt kaffe
eller 3 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor
Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Häll och bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
Vispa till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.
Jag är inte så duktig på sött bakat, men skulle tipsa om att söka på budapestrulle för marängen, sen moccasmörkräm för sig.
http://www.hemmetsjournal.se/mat/recept/?RecipeID=6970
Moccatårta, men gissar att receptet kan göras om till bakelser och att du har nötter/mandel på kanterna och körsbär på toppen?
Tack alla för hjälpen!
Jag gjorde det enkelt för mig och körde med färdiga marrängbottnar och gjorde en moccasmörkräm som jag lade emellan och även bredde ovanpå och på sidorna. Skippade flagad mandel på sidorna, eftersom ett av barnen är allergisk, och dekorerade med körsbär och små hjärtan i mörk och vit choklad, dagen till ära... :-) /T