Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Recept på moccabakelser??!! Hjäääälp!

  • TR1974 14 februari 2012

    ...dvs inte sådana med chokladsockerkaksbotten och chokladglasyr med kokos över, utan sådana man kan köpa på konditorier med marräng, moccasmörkräm, flagad mandel på sidorna och ett körsbär på toppen - finns det någon där ute som har ett bra recept?

    Förutom att det är alla hjärtans dag i dag, så fyller även min käresta jämnt och detta är hans favoritbakelser, så jag tänkte överraska honom i kväll!

    :-) mvh Tina

  • achlind 14 februari 2012

    Kärleksmums/Moccabakelser
    150 g smör eller margarin
    2 st ägg
    3 dl strösocker
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    3 msk kakao
    1.5 dl mjölk
    4.5 dl vetemjöl
    Glasyr:
    50 g smör
    eller margarin
    3 msk starkt kaffe
    eller 3 msk vatten och 0.5-1 tsk snabbkaffepulver
    1 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    3 dl florsocker
    Garnering:
    1-2 dl kokosflingor

    Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
    Smält smöret/margarinet och låt svalna.
    Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.
    Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
    Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
    Vispa snabbt ihop med elvisp.
    Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.
    Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
    Häll och bred ut smeten i formen.
    Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.
    Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.
    Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
    Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.
    Vispa till en jämn smet.
    Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
    Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.
    Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

  • The_mama97mia 14 februari 2012

    Jag är inte så duktig på sött bakat, men skulle tipsa om att söka på budapestrulle för marängen, sen moccasmörkräm för sig.

  • helenepe 14 februari 2012

    http://www.hemmetsjournal.se/mat/recept/?RecipeID=6970
    Moccatårta, men gissar att receptet kan göras om till bakelser och att du har nötter/mandel på kanterna och körsbär på toppen?

  • TR1974 15 februari 2012

    Tack alla för hjälpen!

    Jag gjorde det enkelt för mig och körde med färdiga marrängbottnar och gjorde en moccasmörkräm som jag lade emellan och även bredde ovanpå och på sidorna. Skippade flagad mandel på sidorna, eftersom ett av barnen är allergisk, och dekorerade med körsbär och små hjärtan i mörk och vit choklad, dagen till ära... :-) /T

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.