Finns bra recept på scones hemma hos någon som ni vill dela med er av?
26 januari 2001
Bara för det får du lite annorlunda scones...Vitlöksscones!225 g vetemjöl2 1/2 tsk bakpulversalt och peppar4 msk smör eller margarin1 1/2 dl mjölk blandat med vatten2 pressade vitlöksklyftorBlanda samman de torra ingredienserna och hacka in matfettet så detblir en grynig massa. Tillsätt de pressade vitlöken och så mycket mjölkatt det blir en lös deg. Dela degen i två delar och forma varje deghalvatill ett 2 cm tjockt runt bröd. Lägg på en bakplåt och "picka" dem. Grädda 10-15 minuter i 230 grader. Servera varma.
30 januari 2001
Scones från Cornwall 15-20 st.1 liter vetemjöl3 msk bakpulver1/2 tsk salt150 g smör1 dl strösocker1 äggca 2 dl mjölkSikta mjölet tillsammans med bakpulver och salt. Smula i fettet. Tillsätt socker och ägget blandat med mjölk. Arbeta till deg. Späd med lite mer mjölk om det behövs. Tag upp degen på bakbordet och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek. Tag ut rundlar med ett mått eller med en vid kopp. Lägg på plåt och grädda i mitten av ugnen i 225 grader,12-15 minuter.Njut dem ljumma med ost och marmelad.De går utmärkt att frysa./ SaltaKatten
Finns bra recept på scones hemma hos någon som ni vill dela med er av?
Bara för det får du lite annorlunda scones...Vitlöksscones!225 g vetemjöl2 1/2 tsk bakpulversalt och peppar4 msk smör eller margarin1 1/2 dl mjölk blandat med vatten2 pressade vitlöksklyftorBlanda samman de torra ingredienserna och hacka in matfettet så detblir en grynig massa. Tillsätt de pressade vitlöken och så mycket mjölkatt det blir en lös deg. Dela degen i två delar och forma varje deghalvatill ett 2 cm tjockt runt bröd. Lägg på en bakplåt och "picka" dem. Grädda 10-15 minuter i 230 grader. Servera varma.
Scones från Cornwall 15-20 st.1 liter vetemjöl3 msk bakpulver1/2 tsk salt150 g smör1 dl strösocker1 äggca 2 dl mjölkSikta mjölet tillsammans med bakpulver och salt. Smula i fettet. Tillsätt socker och ägget blandat med mjölk. Arbeta till deg. Späd med lite mer mjölk om det behövs. Tag upp degen på bakbordet och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek. Tag ut rundlar med ett mått eller med en vid kopp. Lägg på plåt och grädda i mitten av ugnen i 225 grader,12-15 minuter.Njut dem ljumma med ost och marmelad.De går utmärkt att frysa./ SaltaKatten