Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skorpor?

  • 22 februari 2001

    Har någon provat att göra skorpor själv? Hur blev det? Jag skulle vilja ett recept och prova om det blev bra!

  • 2 mars 2001

    Här kommer de godaste!till 30-40 skorpor behövs: 1 1/2 dl rågkross 7 dl vetemjöl 4 dl fint rågmjöl 3 dl grahamsmjöl 5 dl lättfil 50 g jäst 1 dl flytande margarin 1 msk saltLåt rågkrosset svälla i 2 dl hett vatten i 1 timme. Mät upp mjölsorterna. Värm filen till 37 grader.Smula jästen och rör den med 1/2 dl av filen i en bunke tills den smälter. Häll på resten av filen samt margarin och salt.Tillsätt mjöl och rågkross och blanda degen jämn och smidig. Låt jäsa övertäckt en timme.Mjöla bakbordet lätt. Knåda degen smidig, dock ej alltför mycket.Skär den i fyra delar och rulla ut bitarna i längder, som du sedan skär i bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.Grädda dem i 10 minuter. Låt svalna under duk. Sätt ugnen på 75 grader. Dela bullarna mitt itu. Torka dem på plåt i ugnen 1 1/4 timme.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.