Hej har bakat bullar med torr jäst men det jäst inte vad kan jag göra? Är det bara att släng?
/Karin
salsa15 augusti 2008
Min första tanke är degspadet. 42 grader annars jäser det inte. Försök ställa det varmare kan kanske hjälpa. Annars baka ändå och gör Fattiga Riddare eller låt det torka och mal ner till ströbröd.
systeryster15 augusti 2008
Har liten erfarenhet av torrjäst vet bara att det ska vara varmare degvätska än fingervarmt.kanske börjar det jäsa om du ställer degen lite varmt och ökar jäsningstiden???:o:)
systeryster15 augusti 2008
Skrivet av salsa den 15 aug 2008
Min första tanke är degspadet. 42 grader annars jäser det inte. Försök ställa det varmare kan kanske hjälpa. Annars baka ändå och gör Fattiga Riddare eller låt det torka och mal ner till ströbröd.[/quoteSkrev visst samtidigt och hade samma tanke!
wiklund7315 augusti 2008
Som tidigare har sagt, man måste ha varmare degspad än vid "vanlig" jäst. Alltså varmare än fingervarmt . Jag skulle nog börja om om jag vore du.
Hej har bakat bullar med torr jäst men det jäst inte vad kan jag göra? Är det bara att släng?
/Karin
Min första tanke är degspadet. 42 grader annars jäser det inte. Försök ställa det varmare kan kanske hjälpa. Annars baka ändå och gör Fattiga Riddare eller låt det torka och mal ner till ströbröd.
Har liten erfarenhet av torrjäst vet bara att det ska vara varmare degvätska än fingervarmt.kanske börjar det jäsa om du ställer degen lite varmt och ökar jäsningstiden???:o:)
Skrivet av salsa den 15 aug 2008
Min första tanke är degspadet. 42 grader annars jäser det inte. Försök ställa det varmare kan kanske hjälpa. Annars baka ändå och gör Fattiga Riddare eller låt det torka och mal ner till ströbröd.[/quoteSkrev visst samtidigt och hade samma tanke!
Som tidigare har sagt, man måste ha varmare degspad än vid "vanlig" jäst. Alltså varmare än fingervarmt . Jag skulle nog börja om om jag vore du.
Skulle nog åxå börja om(Y)