är det någon som vet hur man kan få den där konsistensen som praliner har (len och fast) utan att använda choklad. Typ att man tar smör och ägg ->blandar-> ställer svalt. och sedan får det samma konsistens som en pralin (utan chokladsmaken förstås)
Fattar ni vad jag är ute efter? ;)
MosterNettan13 november 2010
Menar du smörkräm? Det kan man göra både med och utan ägg!
Det finns recept här om du söker på "smörkräm".
sockerkakan113 november 2010
nja alltså det jag söker är någon slags "fyllning" som har samma konsistens som smör (kylskåpskallt) problemet är att om man ska anvnda som en fyllnig och ställa ut i det i rumstemperatur smälter den... vill ha samma konsistens som när den var kyld.
MosterNettan13 november 2010
Då vet jag inte vad du menar. {question}
Kanske ska du konsultera en konditor om du inte får svar här.
Lycka till...
:
sockerkakan113 november 2010
Hur gör man då? :o
idea_14 november 2010
Låter som du är ute efter något i stil med en ganach (förbehåll för stavningen som jag inte vet hur den är). Vet inte om man kan göra sånna utan choklad, vet att det i en choklad ganach är grädde och choklad (+ lite diverse annat). Konditorer (som ofta jobbar på bagerier) har i sin grundutbildning fått lära sig göra chokladpraliner och dylikt, så som MosterNettan sa kan det vara ett alternativ om vi medlemmar inte kan hjälpa dig.
sockerkakan114 november 2010
nejnejnej! alltså konsistensen av kylskåpskallt smör. EXAKT SÅ! ;)
är det någon som vet hur man kan få den där konsistensen som praliner har (len och fast) utan att använda choklad. Typ att man tar smör och ägg ->blandar-> ställer svalt. och sedan får det samma konsistens som en pralin (utan chokladsmaken förstås)
Fattar ni vad jag är ute efter? ;)
Menar du smörkräm? Det kan man göra både med och utan ägg!
Det finns recept här om du söker på "smörkräm".
nja alltså det jag söker är någon slags "fyllning" som har samma konsistens som smör (kylskåpskallt) problemet är att om man ska anvnda som en fyllnig och ställa ut i det i rumstemperatur smälter den... vill ha samma konsistens som när den var kyld.
Då vet jag inte vad du menar. {question}
Kanske ska du konsultera en konditor om du inte får svar här.
Lycka till...
:
Hur gör man då? :o
Låter som du är ute efter något i stil med en ganach (förbehåll för stavningen som jag inte vet hur den är). Vet inte om man kan göra sånna utan choklad, vet att det i en choklad ganach är grädde och choklad (+ lite diverse annat). Konditorer (som ofta jobbar på bagerier) har i sin grundutbildning fått lära sig göra chokladpraliner och dylikt, så som MosterNettan sa kan det vara ett alternativ om vi medlemmar inte kan hjälpa dig.
nejnejnej! alltså konsistensen av kylskåpskallt smör. EXAKT SÅ! ;)