Har en fundering om att göra en fin tårta som jag såg på ett fik nånstans. Men undrar lite hur sjutton man ska få till gelen som var runt hela tårtan, även på sidorna. Nån som har en aning om hur man stryker upp en sådan? Gjutgelé och härdare får jag enkelt tag på, det är ju det där hur man faktiskt får gelén att sitta på sidorna jag undrar över..
Bumbis27 juli 2011
Utan att veta så tror jag att man häller ut gelén på en plåt, ganska tunnt, och låter den stelna där. Sedan skär man längder som man trycker på bakelsens kant där det oftast är något kladdigt att fästa på ex grädde.
Ellee10 november 2011
kan vara så att det var en moussetårta/bakelse??
för då kan man ta när den är fryst (enklast) sätta den på ett galler blanda gjutgele och syra sen häller det över hela och drar över allt med palett så det kommer åt överallt //Konditorn
Tjenixen
Har en fundering om att göra en fin tårta som jag såg på ett fik nånstans. Men undrar lite hur sjutton man ska få till gelen som var runt hela tårtan, även på sidorna. Nån som har en aning om hur man stryker upp en sådan? Gjutgelé och härdare får jag enkelt tag på, det är ju det där hur man faktiskt får gelén att sitta på sidorna jag undrar över..
Utan att veta så tror jag att man häller ut gelén på en plåt, ganska tunnt, och låter den stelna där. Sedan skär man längder som man trycker på bakelsens kant där det oftast är något kladdigt att fästa på ex grädde.
kan vara så att det var en moussetårta/bakelse??
för då kan man ta när den är fryst (enklast) sätta den på ett galler blanda gjutgele och syra sen häller det över hela och drar över allt med palett så det kommer åt överallt //Konditorn