Jag ska laga en thaibuffe och vill även kunna avsluta med någon typisk thailändsk efterrätt/dessärt.
Jag hoppas att det finns någon som har nåt tips på någonting i den vägen!
charlottat5 juli 2010
färsk frukt är vanligt som efterrätt i Thailand, olika exotiska sorter, mango, papaya, ananas...
jimboz5 juli 2010
Du vinner dina vänners hjärta med dessa....Du ska få en video så du ser hur det går till.. Roti (thailändsk pannkaka)
For the sauce:
400 ml coconut cream
400gr grated palm sugar
2 ripe bananas, peeled and sliced
Method
In a bowl mix together with a whisk the eggs, coconut milk and the desiccated coconut. Add the flour, palm sugar, baking powder and the vegetable oil and whisk really well.
Put a little oil in to a non stick frying pan and get it to medium heat. Pour some of the batter into the pan and cook for 1½ to 2 minutes, bubbles will appear on the surface. Turn and cook for around another minute. Remove from the pan and repeat this procedure until you have used all the batter.
For the sauce: Place the palm sugar and the coconut cream into a saucepan and bring to the boil turn down the heat and simmer for 5 minutes. Remove from the heat and stir in the bananas.
To serve
Place the pancakes onto a serving plate pour over some of the sauce and spoon over the banana slices.
Serve with ice-cream.
jimboz7 juli 2010
Jag skulle nog som andra alternativ bjuda på friterad banan med vaniljglass och kokosströssel och bara för att inkassera det där lilla extra så skulle jag skära ut halvmånar med ananas och dekorera med. Den som inte har ätit eller gillar friterad banan är inte uppfunnen ännu...
Jag ska laga en thaibuffe och vill även kunna avsluta med någon typisk thailändsk efterrätt/dessärt.
Jag hoppas att det finns någon som har nåt tips på någonting i den vägen!
färsk frukt är vanligt som efterrätt i Thailand, olika exotiska sorter, mango, papaya, ananas...
Du vinner dina vänners hjärta med dessa....Du ska få en video så du ser hur det går till..
Roti (thailändsk pannkaka)
Video
http://www.youtube.com/watch?v=JW7Q3j84ye4&playnext_from=TL&videos=IelaVyW9Gok
Sist vi var i Thailand så åt vi alltid färsk frukt efter. Så gott efter en rätt stark måltid :)
Jag tror att det finns liknande gröna (!) pannkakor med palmsocker, men jag har glömt vad de heter. Jag ska se om jag hittar receptet.
Hej
Här hittade jag ett recept på Thai pancakes
(då jag är översättare till yrket, så kan jag ordna recept på svenska snart)
Ingredients
Serves 2-4
For the pancakes:
150gr self raising flour
1 pinch baking powder
50gr desiccated coconut
3 tablespoons grated palm sugar
250ml coconut milk
2 eggs
25ml vegetable oil
Enough vegetable oil to cook
For the sauce:
400 ml coconut cream
400gr grated palm sugar
2 ripe bananas, peeled and sliced
Method
In a bowl mix together with a whisk the eggs, coconut milk and the desiccated coconut. Add the flour, palm sugar, baking powder and the vegetable oil and whisk really well.
Put a little oil in to a non stick frying pan and get it to medium heat. Pour some of the batter into the pan and cook for 1½ to 2 minutes, bubbles will appear on the surface. Turn and cook for around another minute. Remove from the pan and repeat this procedure until you have used all the batter.
For the sauce: Place the palm sugar and the coconut cream into a saucepan and bring to the boil turn down the heat and simmer for 5 minutes. Remove from the heat and stir in the bananas.
To serve
Place the pancakes onto a serving plate pour over some of the sauce and spoon over the banana slices.
Serve with ice-cream.
Jag skulle nog som andra alternativ bjuda på friterad banan med vaniljglass och kokosströssel och bara för att inkassera det där lilla extra så skulle jag skära ut halvmånar med ananas och dekorera med. Den som inte har ätit eller gillar friterad banan är inte uppfunnen ännu...
friterad banan, hu så hemskt! {sick}
friterad banan, hu så hemskt! {sick}
Grattis du är nu uppfunnen (Y)