Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på fyllningar i bullar

  • xSANDRAx 27 september 2010

    Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
    :)

  • monfo 27 september 2010

    riven mandelmassa som blandats med vaniljkräm.
    Man kan lägga kakao istället för kanel
    Och en del hackar nötter
    Blåbär

  • Gunn57 27 september 2010

    Något som är gott är: Mandelmassa eller nötmassa ,hallon eller andra bär
    Kavla ut degen bred mandelmassan.Smör hallon rulla ihop och skär bullar
    lägg i formar

  • soccermum 27 september 2010

    Älskade farmors kardemummabullar när jag var liten och fortfarande är just kardemummafyllningen min personliga favorit.
    Blanda smör/margarin, strösocker och kardemumma till en kletig smet och bred ut istället för kanelfyllningen och sedan har du jättegoda kardemummabullar *enkelt och gott*

    Ungarna är galna i vaniljbullar så då tar jag matfett, lite strösocker och massa vaniljsocker och blandar samman istället *yummie*

    Vill du ha exakta proportioner så får du återkomma, jag har det inte i huvudet just nu.. Bakar faktiskt mest kanelbullar i o m att jag bakar bullar på arbetet och då är det
    150 gr matfett
    1 dl strösocker
    ½dl kanel
    som jag blandar till fyllningen åt ca 40 stora bullar (dvs deg på ½-liter mjölk och 50 gram jäst..ler..)

  • amoz 27 september 2010

    Oh, jag kommer just ihåg min mors bullar som hon fyllde med en god sylt och sedan då de var bakade la hon alltid kristyr ovanpå...mums!

  • Roskerstin 27 september 2010

    Här kommer mitt förslag, hade i princip i alla smaker på en gång och bullarna är verkligen jättegoda och saftiga.
    Mumsiga krydd- och äppelbullar!

  • 123Linnea 28 september 2010

    Min mamma brukade strö över marsan och socker - då blev det jättegoda vaniljbullar! Men mandelmassa i som sagts ovan är ju väldigtgott också.
    Man kan också ha russin emellan - russinbullar är ur-gott!
    Om degen inte sötas kan du ha skinka, ost och pizzakrydda emellan - men då är vi ju en bit ifrån kanelbulleoriginalet, förstås!

  • Diddi1982 28 september 2010

    Jag brukar blanda kardemumma, vaniljsocker o lite lite lite kanel. Blir mycket gott

  • Roggan 28 september 2010

    Kardemumma i degen och smör, vaniljsocker och socker som fyllning tycker jag är godast.

  • sju 28 september 2010

    En kul variant till jul är pepparkaksbullar. Vanlig bulldeg och så en fyllning av pepparkakskrydda, smör och socker. Man kan också ha lite lingon på det, blir jättegott.

  • Erajscha 28 september 2010

    Kokosflingor och vaniljsocker är gott i. Malda hasselnötter och socker är en annan bra kombination.

  • Okänd 28 september 2010

    Skrivet av xSANDRAx den 27 sep 2010

    Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
    :)


    Du kan ju ha chokladströssel eller karamellströssel. Dom bullarna blev också omtyckta hos mig.

  • benyoussef24@live.fr 28 september 2010

    hej man kan blanda vanillykräm och russin det blir perfekt som franska bullar.
    petitepent en resun)

  • rostok 28 september 2010

    Hej, jag brukar köra mandel i mixern (viktigt att inte mala), hälla i lika mycket socker som mandel sedan rör jag ut allt med rumstempererat smör. Färdigt att bre på.

  • rostok 28 september 2010

    Tänk på att bullarna blir mycket godare om du bakar dem på kall mjölk. Kanske för att jästiden då blir lite längre, sedan tar jag rumstempererat smör istället för att smälta det, och till slut tar jag i saltet efter att allt har körts i assistenten ca 15 min, Sedan kör jag 5 min till.

  • Marre73 4 oktober 2010

    Hallonsylt är kanon som fyllning,sedan kan man bre på glasyr över så blir det extra smaskigt(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.