Vad bakade du senast? Var det ett nytt recept du prova, eller körde du på en gammal klassiker? Blev det lyckat? :)
tantor18 januari 2011
jag fick en kitchen aid i julkapp av mannen och sonen och var bara tvungen att baka en sockerkaka men men resultatet blev som vanligt lite dödbakad och platt vet inte vad jag gör fel resultatet blir aldrig bra jag följer receptet till 100% men lyckas ändå inte några bra tips någon?
irrevirre8 januari 2011
Denna bakade jag senast. Försvinnande god! Drömrulltårta
Tantor1, vet inte varför det misslyckas men du vispar väl inte för mycket när bakpulvret är tillsatt?
Senast blev det kanelbullar. Gott och enkelt! Gammalt beprövat recept.
Cassiopeya8 januari 2011
Skrivet av tantor1 den 8 jan 2011
jag fick en kitchen aid i julkapp av mannen och sonen och var bara tvungen att baka en sockerkaka men men resultatet blev som vanligt lite dödbakad och platt vet inte vad jag gör fel resultatet blir aldrig bra jag följer receptet till 100% men lyckas ändå inte några bra tips någon?
Vispa inte ägg och socker för länge, max 2 min.
Öppna inte ugnsluckan förrens halva baktiden gått minst.
Lycka till!
boz19658 januari 2011
Bakade både sirapslimpor och tigerkaka idag.
boz19658 januari 2011
Skrivet av Cassiopeya den 8 jan 2011
...Vispa inte ägg och socker för länge, max 2 min...
Precis. Problemet är att många recept för mjuka kakor är skrivna för "handjagare", dvs vanlig visp eller handvevad visp. De recepten kan ange allt mellan 10 och 20 minuters visptid.
I matberedare eller assistent är det fullt tillräckligt med ett par minuter.
Man ska också tänka på att mjöl och bakpulver bara ska "vändas ner" försiktigt allra sist med hjälp av en slev eller en slickepott för att bevara fluffet. Absolut ingen vispning här inte, då går det åt pipsvängen med kakan. :)
Vad bakade du senast? Var det ett nytt recept du prova, eller körde du på en gammal klassiker? Blev det lyckat? :)
jag fick en kitchen aid i julkapp av mannen och sonen och var bara tvungen att baka en sockerkaka men men resultatet blev som vanligt lite dödbakad och platt vet inte vad jag gör fel resultatet blir aldrig bra jag följer receptet till 100% men lyckas ändå inte några bra tips någon?
Denna bakade jag senast. Försvinnande god!
Drömrulltårta
Tantor1, vet inte varför det misslyckas men du vispar väl inte för mycket när bakpulvret är tillsatt?
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/vad_bakade_du_foer_gott_senast__2860.html
Senast blev det kanelbullar. Gott och enkelt! Gammalt beprövat recept.
jag fick en kitchen aid i julkapp av mannen och sonen och var bara tvungen att baka en sockerkaka men men resultatet blev som vanligt lite dödbakad och platt vet inte vad jag gör fel resultatet blir aldrig bra jag följer receptet till 100% men lyckas ändå inte några bra tips någon?
Vispa inte ägg och socker för länge, max 2 min.
Öppna inte ugnsluckan förrens halva baktiden gått minst.
Lycka till!
Bakade både sirapslimpor och tigerkaka idag.
...Vispa inte ägg och socker för länge, max 2 min...
Precis. Problemet är att många recept för mjuka kakor är skrivna för "handjagare", dvs vanlig visp eller handvevad visp. De recepten kan ange allt mellan 10 och 20 minuters visptid.
I matberedare eller assistent är det fullt tillräckligt med ett par minuter.
Man ska också tänka på att mjöl och bakpulver bara ska "vändas ner" försiktigt allra sist med hjälp av en slev eller en slickepott för att bevara fluffet. Absolut ingen vispning här inte, då går det åt pipsvängen med kakan. :)
---------------
Edit: Mindre rättning
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/vad_bakade_du_foer_gott_senast__2860.html
Antar att du menar att det redan finns en tråd om det här...{laugh}
Jag har bakat detta idag, bakar alltid mitt bröd själv :)
Gluten och laktosfritt formbröd