Bakade idag till min födelsedag en marängtårta ( pinocciotårta)
Vispade upp en jätefin och glansig maräng och i ugnen så blev marängen jättefin...men såfort jag öppnade ugnsluckan för att ta ut kakan så skönk marängen ihop och belv mjuk istället för seg o krispig. Vad gör jag för fel??
Snälla hjälp jag tycker verkligen om denna tårtan:(
redd6 januari 2010
Maräng skall ju inte "bakas i ugnen" utan det handlar ju om att torka är den inte riktigt torr sjunker den ihop..
90grader (absolut inte över 100) ett par timmar så löser det sig, det största problemet med att ha marängen i ugnen för länge är att det blir ett tunt lager smält socker ytterst som blir lite kladdigt när man tar i det med fingrarna men det borde ju inte vara ett problem i en tårta.
jimboz6 januari 2010
Jag hittade receptet under olika namn så om du gjort på rätt sätt så bör du lyckas..
http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=2762
Bakade idag till min födelsedag en marängtårta ( pinocciotårta)
Vispade upp en jätefin och glansig maräng och i ugnen så blev marängen jättefin...men såfort jag öppnade ugnsluckan för att ta ut kakan så skönk marängen ihop och belv mjuk istället för seg o krispig. Vad gör jag för fel??
Snälla hjälp jag tycker verkligen om denna tårtan:(
Maräng skall ju inte "bakas i ugnen" utan det handlar ju om att torka är den inte riktigt torr sjunker den ihop..
90grader (absolut inte över 100) ett par timmar så löser det sig, det största problemet med att ha marängen i ugnen för länge är att det blir ett tunt lager smält socker ytterst som blir lite kladdigt när man tar i det med fingrarna men det borde ju inte vara ett problem i en tårta.
Jag hittade receptet under olika namn så om du gjort på rätt sätt så bör du lyckas..
http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=2762
Läcker Pinocciotårta
Vinbärsmaräng