...när min maräng alltid blir mjuk och inte seg och krispig:(
Hur gör ni?
amoz7 februari 2010
Har du vispat den tillräckligt länge så du kan vända skålen upp och ner?
ajse7 februari 2010
jaa, marängen blir glansig och fluffig. Den ser jättefin ut i ugnen men så fort jag tar ut den så "drar" den i hop sig och blir mjuk...
jimboz7 februari 2010
Låg temperatur och länge för frasiga maränger, hög temperatur och kort stund mjuka marängas.
Det du vill ha blir alltså 100 grader i minst 60-90 min och låt svalna i ugnen på eftervärme.
En fråga bara..Hur går det till att få något segt och krispigt ? :)
Menar du krispigt utanpå och segt inuti ?
Man får pröva sig fram då man gör olika stora Marängas och då varierar tiden. Men kör på det jag skrev så blir det bra.
ajse8 februari 2010
Jimboz tack så mycket jag ska testa det du skrev...det jag menade med seg och krispig var att få marängen som den ska vara :)
LEDIVO8 februari 2010
Googlade och läste några recept.
Det verkar som att vispa marängen över vattenbad är trixet.
http://www.recept.nu/1.122165/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/sega_maranger
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=3243
http://www.aftonbladet.se/matvin/mat-tina/fragatina/article1078313.ab
Lycka till!!!
Vetebullen8 februari 2010
Hej ajse!
Jag letade länge innan jag hittade detta recept som är suveränt gott och lyckat :D:D
Var noga med att vispa äggvitorna ca 5 minuter med maskin. Det räcker inte med att vispa dom fluffiga. Man måste fortsätta ytterligare en stund tills smeten blir lite "hård"
Det blir ca 60 maränger fördelat på 2 plåtar. Jag sätter båda plåtarna i ugnen på samma gång och har ugnen på 100 grader hela tiden och marängerna i ugnen i 2 tim 15 minuter
Jag håller tummarna för dig! (Y)(Y)(Y) Lycka till!
jimboz8 februari 2010
Jag tror att CAROLO har en poäng med vattenbadet.. Leila på tv brukar göra sina över vattenbad ..
...när min maräng alltid blir mjuk och inte seg och krispig:(
Hur gör ni?
Har du vispat den tillräckligt länge så du kan vända skålen upp och ner?
jaa, marängen blir glansig och fluffig. Den ser jättefin ut i ugnen men så fort jag tar ut den så "drar" den i hop sig och blir mjuk...
Låg temperatur och länge för frasiga maränger, hög temperatur och kort stund mjuka marängas.
Det du vill ha blir alltså 100 grader i minst 60-90 min och låt svalna i ugnen på eftervärme.
En fråga bara..Hur går det till att få något segt och krispigt ? :)
Menar du krispigt utanpå och segt inuti ?
Man får pröva sig fram då man gör olika stora Marängas och då varierar tiden. Men kör på det jag skrev så blir det bra.
Jimboz tack så mycket jag ska testa det du skrev...det jag menade med seg och krispig var att få marängen som den ska vara :)
Googlade och läste några recept.
Det verkar som att vispa marängen över vattenbad är trixet.
http://www.recept.nu/1.122165/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/sega_maranger
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=3243
http://www.aftonbladet.se/matvin/mat-tina/fragatina/article1078313.ab
Lycka till!!!
Hej ajse!
Jag letade länge innan jag hittade detta recept som är suveränt gott och lyckat :D:D
Var noga med att vispa äggvitorna ca 5 minuter med maskin. Det räcker inte med att vispa dom fluffiga. Man måste fortsätta ytterligare en stund tills smeten blir lite "hård"
Maränger
Det blir ca 60 maränger fördelat på 2 plåtar. Jag sätter båda plåtarna i ugnen på samma gång och har ugnen på 100 grader hela tiden och marängerna i ugnen i 2 tim 15 minuter
Jag håller tummarna för dig! (Y)(Y)(Y) Lycka till!
Jag tror att CAROLO har en poäng med vattenbadet.. Leila på tv brukar göra sina över vattenbad ..