Har gjort Pannacotta med bär för första gången och jag använde 5 dl havregrädde, strösocker och 3 gelatinblad. Gjorde som det stod i receptet. Den stelnade inte riktigt, blev som tjock vaniljsås!
Vad gick snett? Någon som har nån aning? (Måste annvända havregrädde för laktosens skull)
husmusen8821 augusti 2011
Har aldrig använt havregrädde (klarar inte av smaken) till pannacotta, prova vanligt laktosfri grädde istället och gelesocker ! Superenkelt!
Du kanske hade för lite gelatin eller inte lät det stelna ordentligt?
littlejohn21 augusti 2011
Jag hade ett recept som jag följde och länge har de stått nu, ända sedan i fredagskväll.
safir7421 augusti 2011
Hm, det kanske inte funkar med havregrädde? Läste att havregrädden inte är så fet ,13% som mest. Kanske kan det bero på det. Jag gör pannacotta på vanlig grädde och den är på 40% fett. Jag har även gjort pannacotta på den smaksatta grädden från Arla och den är 27% fet.
Kan du äta laktosfri grädde så kan du ju testa att göra pannacottan på det? Arlas laktosfria grädde ligger på 36% fett.
Har gjort Pannacotta med bär för första gången och jag använde 5 dl havregrädde, strösocker och 3 gelatinblad. Gjorde som det stod i receptet. Den stelnade inte riktigt, blev som tjock vaniljsås!
Vad gick snett? Någon som har nån aning? (Måste annvända havregrädde för laktosens skull)
Har aldrig använt havregrädde (klarar inte av smaken) till pannacotta, prova vanligt laktosfri grädde istället och gelesocker ! Superenkelt!
Du kanske hade för lite gelatin eller inte lät det stelna ordentligt?
Jag hade ett recept som jag följde och länge har de stått nu, ända sedan i fredagskväll.
Hm, det kanske inte funkar med havregrädde? Läste att havregrädden inte är så fet ,13% som mest. Kanske kan det bero på det. Jag gör pannacotta på vanlig grädde och den är på 40% fett. Jag har även gjort pannacotta på den smaksatta grädden från Arla och den är 27% fet.
Kan du äta laktosfri grädde så kan du ju testa att göra pannacottan på det? Arlas laktosfria grädde ligger på 36% fett.