Hejsan
Jag använde Dr Oetker vaniljessans i ett recept där det stod 2 tsk vaniljessans (ett recept från USA) och kakan smakar inte alls gott, någon konstig smak men inte är det vaniljsmak.
Sen läste jag på nätet att man kunde använda lika mycket vanilj som det stod essans i recept men det har jag inte provat än.
Finns det olika vaniljessanser eller vad gjorde jag för fel?
margitkallgren26 mars 2010
Vet inte vad du gjorde för fel . Men min uppfattning är att man skall använda Dr Oetkers
vaniljsocker med äkta vanilj om man inte vill ha besvär med vaniljstång. Dessutom är den dyr
Har nyligen besökt en Choklateria och lyssnat till en intressant föreläsning om både choklad
och vaniljsocker. Vi åhörare rös när vi fick veta hur sk vaniljsocker tillveras.
Gissa av vad. Kobajs!!! Korna har ätit ett speciellt träslag och sen har man kommit på att det liknar
vaniljsmak och utvunnit denna ur avföringen.Äckligt eller hur.
Angående choklad kan jag återkomma senare.
Margit
knyppeltanten26 mars 2010
Jag vet att de gör vanilj av rötgran och i Den hemlige kocken står det om vanilj gjord på kobajs och inget av det är ju särskilt läckert precis. Men det är väl vad man får när man köper glass utepå.
Jag ska titta efter vaniljsockret från dr Oetker och hoppas att det är godare än essansen.
Hejsan
Jag använde Dr Oetker vaniljessans i ett recept där det stod 2 tsk vaniljessans (ett recept från USA) och kakan smakar inte alls gott, någon konstig smak men inte är det vaniljsmak.
Sen läste jag på nätet att man kunde använda lika mycket vanilj som det stod essans i recept men det har jag inte provat än.
Finns det olika vaniljessanser eller vad gjorde jag för fel?
Vet inte vad du gjorde för fel . Men min uppfattning är att man skall använda Dr Oetkers
vaniljsocker med äkta vanilj om man inte vill ha besvär med vaniljstång. Dessutom är den dyr
Har nyligen besökt en Choklateria och lyssnat till en intressant föreläsning om både choklad
och vaniljsocker. Vi åhörare rös när vi fick veta hur sk vaniljsocker tillveras.
Gissa av vad. Kobajs!!! Korna har ätit ett speciellt träslag och sen har man kommit på att det liknar
vaniljsmak och utvunnit denna ur avföringen.Äckligt eller hur.
Angående choklad kan jag återkomma senare.
Margit
Jag vet att de gör vanilj av rötgran och i Den hemlige kocken står det om vanilj gjord på kobajs och inget av det är ju särskilt läckert precis. Men det är väl vad man får när man köper glass utepå.
Jag ska titta efter vaniljsockret från dr Oetker och hoppas att det är godare än essansen.