I ett recept står det så här, och det är fryst smördeg man använder sig av:
"Stick små hål i degbotten med en gaffel, lägg ett bakplåtspapper över degbotten och fyll upp med linser eller gula ärter. Baka i ugnen 15 minuter och låt sedan bottnen svalna. Ta bort ärterna."
Jag undrar bara, varför ärterna? Vad har de för funktion och vad händer om man inte lägger dit ärter för att sedan ta bort dem, har det något med formen på pajen att göra?
tacksam för svar
irrevirre26 januari 2008
Ja precis, det skall hindra pajbotten att höja sig. Speciellt smördeg vill höja sig.
Fast jag tycker personligen att det inte fungerar så där överväldigande bra...
Queenie26 januari 2008
Tack för svaret. Men då kan man kanske strunta i gula ärter, eller går det lika bra med gröna? lol
imse26 januari 2008
Man kan ju picka botten också. Senast jag gjorde en liknande pajbotten använde jag tom kikärter. Det går bra med gröna om du så vill. Ta vad som finns hemma.
I ett recept står det så här, och det är fryst smördeg man använder sig av:
"Stick små hål i degbotten med en gaffel, lägg ett bakplåtspapper över degbotten och fyll upp med linser eller gula ärter. Baka i ugnen 15 minuter och låt sedan bottnen svalna. Ta bort ärterna."
Jag undrar bara, varför ärterna? Vad har de för funktion och vad händer om man inte lägger dit ärter för att sedan ta bort dem, har det något med formen på pajen att göra?
tacksam för svar
Ja precis, det skall hindra pajbotten att höja sig. Speciellt smördeg vill höja sig.
Fast jag tycker personligen att det inte fungerar så där överväldigande bra...
Tack för svaret. Men då kan man kanske strunta i gula ärter, eller går det lika bra med gröna? lol
Man kan ju picka botten också. Senast jag gjorde en liknande pajbotten använde jag tom kikärter. Det går bra med gröna om du så vill. Ta vad som finns hemma.