I vissa recept för mjuka kakor ska man först vispa äggen med sockret. I andra ska man först röra smöret med sockret och därefter tillsätta äggen. Vilken blir skillnaden om man gör på det ena eller andra sättet?
svengelsk5 oktober 2013
Jag tror att när man bakar kakor med mycket fett t.ex lika delar fett, socker och mjöl, rör man fett och socker, men en vanlig sockerkaka med mindre fett vispar man ägg och socker. En annan metod för kakor med mindre fett är att finfördela fettet i mjölet. Det kallas rubbning in method här i England och används i enklare fruktkakor.
DoctorWho6 oktober 2013
Jag har läst i en kakbok att kakan blir luftigare när man vispar ägg och socker. När man rör fett och socker blir kakan mer kompakt. Så stod det i boken iaf.
I vissa recept för mjuka kakor ska man först vispa äggen med sockret. I andra ska man först röra smöret med sockret och därefter tillsätta äggen. Vilken blir skillnaden om man gör på det ena eller andra sättet?
Jag tror att när man bakar kakor med mycket fett t.ex lika delar fett, socker och mjöl, rör man fett och socker, men en vanlig sockerkaka med mindre fett vispar man ägg och socker. En annan metod för kakor med mindre fett är att finfördela fettet i mjölet. Det kallas rubbning in method här i England och används i enklare fruktkakor.
Jag har läst i en kakbok att kakan blir luftigare när man vispar ägg och socker. När man rör fett och socker blir kakan mer kompakt. Så stod det i boken iaf.
Tusen tack för bra svar! :)